Fais-SKA

Friday, 28 June 2013

Amalkan Selalu

بسم الله الرحمن الرحيم


Sabda Rasulullah s.a.w :  Barangsiapa yang menghafal dan mengamalkan 7 kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan Malaikat, serta diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan.

1- BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM :
pada tiap-tiap kali hendak melakukan sesuatu.

2- ALHAMDULILLAH :
pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu atau menzahirkan kesyukuran.

3- ASTAGHFIRULLAH :
jika tersilap mengatakan atau melakukan sesuatu yang buruk.

4- IN.SHAA.ALLAH :
jika ingin melakukan sesuatu di masa akan datang.

5- LAHAULA.WALA.QUWATA.ILLAH.BILLAH :
 bila tidak dapat melakukan sesuatu yang berat atau melihat sesuatu yang buruk.

6- INNALILLAHI.WAINNA.ILAHIROJIUN :
jika menghadapi sesuatu musibah atau berlakunya kematian.

7- LAILAHAILLALLAH :
bacalah sebanyak mana yang anda mampu. Amalkan selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang-orang yang beriman dan dikasihi Allah =)

=) سلام جمعة

Sempena hari Jumaat yang mulia ni, ambe nak kongsi 1 khutbah berkaitan dengan Bahaya Syiah.
Act, dah lama khutbah ni, yang dah tengok tu alhamdulillah. Syiah sekarang dah ada kat Malaysia, ambe harap korang semua hati-hatilah. Dah la sesat lagi menyesatkan, lepas tu banyak sangat kekejaman yang diorang lakukan. Semoga kita ni tidak tergolong dalam golongan Syiah laknatullah ni. Wassalam.





Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

38 comments:

  1. gud sharing ..
    bila tidak diingatkan kita terlupa,..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    salam jumaat..
    tq for entry ni.. ;)
    terutama tentang syiah ni..semoga dijauhi..

    ReplyDelete
  3. benda yang simple , tapi tak semua orang apply zikir-zikir ni...
    btw pasal syiah , mmg scary la kalau tengok pasal kekejaman syiah tu
    moga dijauhkan semua....amin

    ReplyDelete
  4. selalu jgk sebut kalimah2 kt atas

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...perkongsian dan peringatan yg baik sekali. Nampak mudah, tapi susah kalau tak biasa.

    Syiah...bukan Islam yang bertopengkan Islam, mmg bahaya.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, perkongsian zikir yg baik. In shaa Allah, moga kita trus istiqamah di dalam meraih redha-Nya.

    Aliran Syiah, sungguh menggerunkan dan terlalu meluas perkembangannya di era ini. Moga Allah kurniakan kami tentera-tentera yang bisa menaikkan kembali syiar Islam yg sebenar-benarnya menerusi ahli sunnah wal jamaah. Aminnn.

    ReplyDelete
  7. insyAllah akan terus d'amalkan .. seriously 'astagfirullah' selalu melegakan ati saya..

    ReplyDelete
  8. Nice entry dik.....
    InsyaAllah pasti cik akak akan amalkan

    ReplyDelete
  9. Norhasniza~ Alhamdulillah, sama2 amalkn =)

    M.A.L.A~ Wksmlam, slam jumaat, wc =)

    Bunda~ In.shaa.Allah..

    Nang~ Amin =)

    Yana~ Alhamdulillah =)

    KakUjie~ Alhamdulillah, hak r btol 2 kak, kana amalkan sllu..hm syiah ni sgt kejam.

    Nies~ Amin, smoga islam sunnah wal jamaah terus bgun dr pnindasan syiah..

    Wani~ In.shaa.Allah =) semua 2 mmg menenangkn hati..

    Cik Akak~ In.shaa.Allah, trima kasih kak =)

    ReplyDelete
  10. thanks.. bila membaca ni pun, kira dah amalkan kan.. hee :D

    ReplyDelete
  11. Bg CK, inilah amalan yg paling mudah dan ringkas tp byk ganjaran drp Allah utk kita amalkan setiap masa :). Terima kasih SKA atas perkongsian ini.

    ReplyDelete
  12. salam jumaat buat fais.. memang elok diamalkan selalu :)

    ReplyDelete
  13. marilah kita.. ^^ simple ja nak ucap..kalau berat lagi mulut.. cakap dalam hati..

    ReplyDelete
  14. benda senang, cuma kita je selalu malas nak sebut.. nice sharing :)

    ReplyDelete
  15. Sesuatu yang mudah itulah selalu kita lupa dan tidak diamalkan. Bak kata pepatah: gajah depan mata tak nampak, nyamuk di seberang pulau nampak pula. Jadi, mulakan dengan yang kecil-kecilan. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  16. salam jumaat..tq share..sme2 la kte saling mengingatkn dan amalkannya..Insyaallah x rugi malah besar ganjaran dariNya..

    ReplyDelete
  17. terpulang pada kita nak amalkan atau un tidak je ni.. :) smga kita peroleh redhaNya...insyaALLAH..

    ReplyDelete
  18. terima kasih sebab berkongsi..

    ReplyDelete
  19. salam jumaat ! nicee sharing, terima kasih =)

    ReplyDelete
  20. insyaallah..

    astaghfirullah tu selalu deno amalkan ketika melukis.. sbb masa tu deno pasang zikir terapi diri .. sambil tu zikir sekali.. kdg2 bila dah terlalu amal kan, pegi mana2 pun dalam hati asyik zikir tu.. alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  21. alhamduliah..dpt ilmu bermanfaat...nice sharing

    ReplyDelete
  22. ramai yang laksanakan tapi tak tau maksudnya.
    btw nice sharing. :)

    ReplyDelete
  23. terima kasih di atas perkongsian ni adik, 7 kalimah yang pendek namun jarang kita mengamalkannya.. bahayanya syiah ni, sehingga boleh berpecah belah kerananya.. seharusnya kita berpegang teguh kepada ahli sunnah wal jamaah..

    ReplyDelete
  24. setiap masa boleh amalkan, hati pun akan tenang. selalu amalkan astaghfirullah sebelum tidur. alhamdulillah, tidur tenang rasanya. :)

    ReplyDelete
  25. alhamdulilah , boleh di amalkan dia :) bagus perkongsiann jgn lupa lihat

    http://www.akupenghibur.com/2013/06/8-blog-paling-gempak-bagi-bulan-jun-dan.html

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah :)
    amalan yang paling senang nak dapat pahala ^^

    ReplyDelete
  27. inshaAllah cuba diamalkan inshaAllah. perkongsian yang baik :)

    ReplyDelete
  28. Tenkiu atas perkongsian ni. Sama2 kita amalkan k. ^^ Emm..pasal syiah tu kena google la. Banyak lagi benda yang kita tak tahu pasal diorang ni. Diorang ni memang sesat. Islam dah tak rupa Islam dah.

    ReplyDelete
  29. Simple dan mudah untuk dapatkan pahala. Alhamdulillah, terima atas perkongsiannya.. :)

    ReplyDelete
  30. syiah mmg dah mula menunujukkan keberanian mereka di malaysia.buktinya ada d you tube pembukaan tempat syiah yang br d selangor.

    nauzubillah..

    ReplyDelete
  31. salam fais...kak lea kalau bw tengah2 malam masa weekend memang suka pasang zikir kat youtube.masa tu tenang je rasa..owh officemate kak lea pun baru2 ni dok bincang topik syiah ni.ada kawan2 U share kat fb.

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah perkongsian yang baik :)

    ReplyDelete
  33. InsyaAllah..sama² kita amalkan:)

    ReplyDelete
  34. thanks for sharing.. mudah-mudahan kita tak tergolong dalam kalangan syiah...

    ReplyDelete