Fais-SKA

Thursday, 20 June 2013

Urut Kaki OK ke??

بسم الله الرحمن الرحيم


Salam dari SKA buat semua, sihat ke dok hari ni?? Harap korang semua sihat-sihat je =). Syok betul gambar mamat kat atas tu kena urut kan. Hahaha, lupakan gambar tu, takde kaitan pun. Act ambe ada benda nak tanya, pernah tak korang kena urut??? Lepas kena urut tu rasa ada perubahan tak?? Tak kiralah urut ape sekali pun. Ambe ingat hujung minggu ni nak pergi urut kaki. Allah pun tak suka hambaNya berserah pada takdir semata-mata, jadi ambe berhajat nak pergi mengurut. Orang kata berusaha untuk cepat sembuh, mana tahu kot-kot sembuh kan =)

Mengurut Kaki Yang Patah

Kawan kelab ambe pun cadangkan pergi mengurut dekat kijal. Katanya dah ramai yang pulih lepas mengurut dengan bomoh patah ni. Kalau nak letak harapan 100% tu tak la, sebab kuasa penyembuh tu Allah je yang boleh bagi. Rasa-rasa macam nak pergi la pula, lagipun entri ambe yang lepas-lepas ada seorang saudari ni komen pasal bomoh patah. Yang bestnya dia bagitahu atas pengalaman keluarga dia sendiri. Bomoh yang di maksudkan tu pun sama dengan kawan kelab bagitahu.


Hahaha, siap bagi bukti lagi ha =). Terima kasihlah Dilla sebab meyakinkan ambe, kalau nak ikutkan, tak percaya sangat dengan bomoh patah ni. Kan tak pasal-pasal punah habis saraf kaki ambe. In.shaa.Allah hujung minggu ni nak pergi. Kalau tak ok jugak dalam masa terdekat, terpaksa masuk besi gak la. Takpelah, janji boleh melompat sepuasnya. Ni no. telefon tukang urut di Kijal Kemaman, Pak Lah patah - 0139757943


P/s : Mengurut ni sakit dia camne ye?? Hahaha teringat masa kena simen bulan lepas, brader yang simen kaki siap tarik-tarik lagi kaki sebab nak betulkan tulang. Ambe pulak duk melawan, sakit kot dia nak samakan tulang tu, last-last 4 orang terus yang buat. Wassalam =)

P/s :  Kalau anda ingin tahu lebih banyak pengalaman istimewa ambe tentang patah kaki ni,
 bolehlah klik --->> SINI. Macam-macam tips dan kisah ambe kongsikan.


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

61 comments:

  1. tak boleh juga pasrah..kena juga berikhtiar.. ^^ selamat berurut la.. haha..jangan melawan boh..karang dia tarik lagi kuat baru tahu..lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul 2...ha3, kalau dia sentap terus xkisah..kalau trik slow2..nyilu je rsa :) mcm nk ptahkn tulang kita slow2..

      Delete
  2. usaha je dik...insyaAllah ada hasilnya :)

    ReplyDelete
  3. enth la.. x prnh berurut >.< smga cpt smbuh ^_^ berapa kali nak msuk besi?? :o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..trima ksih :) xpnh msuk lg..fmily xkasi..

      Delete
  4. errr.. geli bila kena urut kaki, hehehe.. sem0ga cpt sembuh :)

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh ye..... =)

    ReplyDelete
  6. x suka sangat ...sakit x tahan .

    ReplyDelete
  7. akak pernah ada pengalaman mengurut tangan kiri dua kali dengan bomoh patah masa umur 5 dan 6 tahun dulu.. dua kali tangan akak terseliuh akibat kenakalan akak yang berlagak ala-ala superman.. sakitnya tuhan saja yang tahu, rasa nak menjerit dan sepak orang je.. tapi akak degil (buat-buat tak sakit) sampaikan pakcik tu cakap akak ni keras hati.. hihi.. fais cubalah ikhtiar, mana tahu semakin ok nanti..

    ReplyDelete
  8. kalau urut biasa yg baca doa syifa' biasa la , kalau urut bahagian patah , tak tahu la sbb dulu abang ada patah kaki , so just masukkan besi dalam kaki , rasanya sampai sekarang besi ada dalam tu...dia pun tak pernah berurut dgn mana2 tukang urut...tp , try la , ikhtiar kan :)

    ReplyDelete
  9. Selagi ada ikhtiar tak salah untuk mencuba, tp masa urut mesti rasa 'perit' kot. Smoga cepat sembuh :)
    Dah sebulan sy bekerja yg hanya perlu berdiri, kalau dapat urut macam ni pun best jugak...

    ReplyDelete
  10. mencuba saje,,, tak salahkan,, tapi kena pilih yang betul betul pandailah jgn sembarangan saje,, semoga fais cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum.. usaha tangga kejayaan.. hehe... tp penah juga dengar pasal bomoh patah at kijal tu...lg satu pak teh kat beserah kuantan.. kite usaha, tp yg menyembuhkan Allah jua... :)

    ReplyDelete
  12. Ha2 lawak gambar last skali tu. Apa kata try dulu urut. sakit tu lain ceghite nya. huhu. prnah jgak dlu tgok arwah atuk berurut , tgok muka mcm x sakit, tp dlm hati ALLAH aje yg tau =)

    ReplyDelete
  13. wuah! beknye sahabat tu...em... kena urut ni takdakla sakit sngat bro ska...cma nyilu2 je...tp kalo urut tmpt yang terseliuh n bengkak huh! pengalaman krole sndirila kan...smpai terkoyak sapu tangan kat tangan krole waktu tu hihhi...tp apa2 pun tak salah berurut ni...usaha jgk kan~

    ReplyDelete
  14. ikhtiar la dulu.biasenyer mmg ok

    ReplyDelete
  15. Syafakallah bro fais.
    In shaa Allah, Allah suruh kita berusaha.
    Minta pertolongan dan perlindungan dr Dia.
    Selebihnya bertawakal dan berdoa sepenuh harapan. Moga baik2 sahaja ya.
    Nis doakan yg terbaik utk bro. Allah sentiasa ada utk kita :)

    ReplyDelete
  16. In Shaa Allah baik punya la..
    seronok dpt urut kaki tp sakit jugak la kalau terseliuh tu

    ReplyDelete
  17. masa kecik2 dulu ,,selalu jugak urut kaki bila terseliuh

    ReplyDelete
  18. Wani~ urut kaki la best =)

    Mira~ Amin, terima kasih =)

    LelakiS~ 2 la psal, xthu skit dia 2 cmne..

    KakAiza~ he3 cm ngeri je byi kak, hrap xskit sgt la..kn xprgi sy nati..

    Nang~ okeh set =) trima kasih berkgsi..

    Teena~ Trima kasih, he3 prgilah spa, best =)

    Acik~ Amin, trima kasih Acik =)

    Hafrizah~ Wkmsalam =) betul 2 kak..

    Anis SK~ tulah, kna kuat smgat, mmg skit kot =)

    Krole~ Owhh, trima kasih atas pkgsian =)

    Harith~ In.shaa.Allah =)

    Nies~ Amin, trima kasih =)

    Nina~ terseliuh mmg skit, tapi sy ptah, lg perit kot he3..

    Yana~ Best x?? msti skit kn =)

    ReplyDelete
  19. assalam,

    pergilah cuba dulu...takkan nak biarkan jer..usaha kata orang, doktor sudah.. try alternatif pulak..mana tahu ada rezki nak sembuh..In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  20. Tapi cam seram jea nk jumpe Bomoh Patah ni... He3
    Pernah tgk gak org mengurut...Sengsara 2 (^_^)

    ReplyDelete
  21. Urut kaki tak lah sakit sangat, kejap je sakit pas tu dah lega..hehe..terjahan dari Dunia Kecil..

    ReplyDelete
  22. Salam Fais...lambat skit singgah,
    Urut patah..hmmm, apa salahnya cuba, cuma ingat satu je la...ianya hanya ikhtiar, sama mcm jumpa doktor, baik atau tidak, mereka hanya perantara...semuanya atas kehendak Allah. OK, semoga dgn izin Allah...dptlah menendang semula ye, Jgn tendang bomoh tu dah le...sakit kena urut nih! Senyom Sokmo :)

    ReplyDelete
  23. geli plak urut kaki. kalau urut belakang ok.. hehe
    hana xberani org urut2 takut tersalah urat kang..

    ReplyDelete
  24. salam...waa..rileks n best kalau yg jenis suka ber urut..tapi xbest n sakit kalau yg xbiasa..huhu

    ReplyDelete
  25. jom singgah + komen
    http://nurnaa-irah.blogspot.com/2013/06/mencari-satu-noktah-part-3-ii.html

    ReplyDelete
  26. salam..hmm..klau bomoh tu mcm gmbr no 2 tu camne??haha..ayooo skit wooo..huhu
    btw, tak salah mncuba tapi ingt..semuanya dr DIA..doa lah..insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  27. Insua allah kalau ada org rekemen tu mksudnya ok la tu.. mama doakan ska cepat smbuh

    ReplyDelete
  28. insyallah akan sembuh...berusaha dan bertawakal yer...

    ReplyDelete
  29. bila cakap pasal urut mengurut ni,teringat pulak dekat nenek kita,dia mengurut best sangat,sampai tertidur dibuatnya.. semoga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  30. Berurut memang best, awek muda gitu..hahhaa.. :)

    Semoga cepat sembuh yaw!! :)

    ReplyDelete
  31. cepat sembuh ye..ikhtiar dan doa byk..hehe tp bila dgr bab mengurut patah ni mcm seriau je..hikss

    ReplyDelete
  32. besh tu kene urut . sakit mmg sakit . tapi bila dah lepas , tido pun nyenyak je . semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  33. paling lemah semangat kena uruttttttttttttt,geliiiii T_T

    ReplyDelete
  34. moga cpt sembuh bro... extreme tgk gmbr last 2...ganas bomoh..hehehe

    ReplyDelete
  35. lutut saya pernahlah diurut..terjatuh seliuh..merangkak saya jalana...sakitnya..mujur ada kawan sekampung dengan ayah saya tahu mengurut..

    ReplyDelete
  36. Bunda~ Wkmslam, in.shaa.Allah bunda =)

    Giorgio~ Ha3 cam ngeri je bunyiknye 2..

    Elih~ Trima kasih bro =)

    Bro BM~ Wkmslam..Ha3, ok2..trima kasih atas nsihat =)

    Hana~ In.shaa.Allah harap xlah =)

    Nur~ Wkmslam..Hak r betul 2..hrap ok2 jelah..

    Mila~ Wkmslam..hu3 kalau macam 2 trima jelah seadanya..cuba dlu

    Mamap~ Amin, In.shaa.Allah, trima kasih..

    Ana~ In.shaa.Allah, hrap mcm tu la..

    Emildza~ Amin, trima kasih =)

    Najihah~ Best 2 smpai t'tido, amin, trima kasih =)

    Syuhada~ Ha3, ok trima kasih.

    Mimi~ He3..amin, trima kasih..

    Aii~ Harap xskit sgt la hu3, amin, trima kasih..

    Mek Onie~ He3, geli tolak tepi, yg pntg best..

    Ikhwan~ Amin, trima kasih, ha3 hrap xmcm 2 la nnti..

    Etuza~ Cmne skrg bro?? ok x lepas urut??

    ReplyDelete
  37. awok ni teringin nak berurut satu badan.... bukan ape... tak pernah berurut..... tapi takut...... riso kene tempat yang tak best kang..... rosak pulak badan..... tindakan mike ni betoi encik SKA.... mike riki dulu mane temapt yang ok.... tanye yang biase berurut....

    ReplyDelete
  38. Eh patah kaki ke? kesiannya, patah kaki sebab accident ke ape? sorry sebab tak tahu cerita.. hehee..tomato doakan semoga cepat sembuh encik ska :D

    ReplyDelete
  39. kijal? haha tak jauh sangat dari rumah aku. 15 minit perjalanan. nanti bolehla buat oppointment dgn pakcik tu, nak buat urut batin. ehhh :P *melawak je*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..sies ke bro?? xthu plak org kemaman je bro kopi pasta ni :)

      Delete
  40. best juga kalau kena urut.. and kalau boleh ikhtiar melalui urutan, better buat.. selagi boleh ikhtiar, kita ikhtiar :) soal sembuh ke tak tu serah pada Dia :)

    ReplyDelete
  41. tak pernah kena urut.. hihi^^

    ReplyDelete
  42. perghhh... no pain no gain... cuba laaaa jangan hilang terus kaki tu sudah gagagaga :P

    ReplyDelete
  43. tryla berurut..akak dah pernah berurut lepas accdnt dulu..alhamdulillah boleh berjalan tapi yelah semuanya dgn izin allah..

    ReplyDelete
  44. patah kat mana? cik abang saya patah collarbone. pernah la suruh dia jumpa bomoh patah, tapi dia tak nak sebab tak yakin.. dah dekat 5 bulan camtu dah masuk besi.. tak habis2 dengan infection luka dia.. nasib tak serious..

    ReplyDelete
  45. CK pengalaman urut tapak kaki jer. geli+sakit...tp urut patah ni takde pengalaman lg. Anyway, CK galakkan SKA pegi je urut. Ni sbg satu ikhtiar kita. InsyaAllah kalau diizinkan Allah, sembuhla sakit kita tu :)

    ReplyDelete
  46. ckj pernah kena urut.. setakat ni baru 2 kali kalau tak silap. dua-dua sebab jatuh.. sakit juga ar.... tapi kalau nak cepat sembuh kena tahan la sakitnyer... hehehe...

    ReplyDelete
  47. adik saya masa cuti sekolah hari tu kaki dia tiba2 bengkak semacam. abnormal pulak tu plus sakit sangat. then pergi hospital, buat x-ray doktor ckp ada keretakan kecil. terus kena simen. tapi simen tu tak tahan lama, lebih kurang 5hari je sebab g cucuh dgn air (dia nak cepat balik sekolah tanpa simen). after that try usaha cari tabib cina yg terkenal dgn rawatan tulang ni kat area Batu Gajah Ipoh. dalam tempoh seminggu ulang pergi 3 kali Alhamdulillah, sekarang dah okey. tapi sy xsure la okey 100% ke apa. tapi tabib yg kat. Batu Gajah tu mmg terkenal la..

    ReplyDelete
  48. sori kalau komen out of topic.

    ReplyDelete
  49. Tak pernah la urut2 ni. Takut. Macam sakit je. Lagipun kalau nak berurut, kena cari yang pro la. Tak boleh sembarangan. Jap lagi lain pulak yang jadi. Hehe. Papepun, moga cepat sembuh ya ^^

    ReplyDelete
  50. wah ramai komen!tak tau nak komen apa dah he3...nanti share ye pengalaman ska masa berurut dan jugak urutan pakcik tu ok ke tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kakLea :) he3..Alhamdulillah, trima kasih la buat semua yg sudi komen..

      Delete
  51. yang penting kite usaha...btol x??

    ReplyDelete
  52. salam... hai S.K.A..lama giler x view blog awak.. its me dilla yg bg comment pasal pak lah dlm post kat atas tu.... thanxs sbb post balik comment kite tu.... terharu amat sgt.smpai berlinang air mata...kikiki.... so far da pegi ke umah pak lah tu? ok x dgn S.K A? ini hanya ikhtiar... semoga S.K.A cpt sembuh... kesian awak lama2 holiday mesti bosan yg amat...

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum wbt. Der... Sy br patah kaki.. Tula g lateral malleolus... Gara2 jump smash x jd.dia punya meletop kat ankle perghhh.. Sakit wooo.. Rini Hari ke 5...hari ke3 ritu ade p jmpa tok moh patah Sg penchala. Amik air tawar.. Dia tiup2 sket... Rini g x ray kat spital... Alhamdulillah. Doc x dpt detect part yg patah.. X sama mcm 1st hospital sy gi msa mula2 kena. 1st spital ritu private hospital. x ray kate nye patah. Rini g spital gomen kate xdpt KESAN . tp kaki mseh membengkak.tgu lagi smggu. Kalo mseh bengkak kna g x ray lg skali kat gomen.

    ReplyDelete
  54. Der...urut sbnarnye bagus... Kasi urat.. Darah dlm bdn lncar. Angin dlm bdn tu kuar.Dlu penah demam urat.. Sbb kije kuat sgt pakai kederat . Blk kg mgurut.. Alhamdulillah. Bdan ringan je..jarang2 manja kan bdan. Pe salah nye..

    ReplyDelete