Fais-SKA

Wednesday, 12 June 2013

Sama-Samalah Kita Membantu Saudara Kita Ni




Kepada Sahabat,

Pelajar di atas bernama Aliff Asyraff, pelajar UTP kemasukan Januari 2013. Beliau kehilangan kaki kanan akibat daripada kemalangan tragik semasa menunggang pulang ke rumah di Jelapang. Beliau kini dalam status penangguhan sehingga September 2013. 
Ayah beliau bekerja di Pasar Malam manakala Ibu beliau menjaja air di sekitar sekolah berdekatan dengan rumah mereka. Pendapatan isi rumah keluarga Aliff tidak lebih RM3000 sebulan. Baru-baru ini Ibu Aliff datang dan berjumpa dengan Unit Kebajikan UTP untuk memohon bantuan kewangan dalam membeli kaki palsu yang berharga RM17,000.00

Oleh itu, kami amat menghargai jasa baik anda untuk sumbangan kewangan bagi meringankan beban keluarga Aliff.

Maklumat beliau adalah seperti berikut:-
NAMA : MUHAMMAD ALIFF ASYRAFF BIN MOHD HAMDAN
ID PELAJAR : 0018935
JURUSAN : ASAS KEJURUTERAAN AWAM
KEMASUKAN : JANUARI 2013

Akaun CIMB Ibu Aliff
Nama Akaun : NOOR ASY KIN BT YAAKOP
No Akaun : 08030115307529

Kami mengharapkan anda dapat membantu pelajar cemerlang ini untuk menambahkan semangat keluarga beliau dalam meneruskan hidup. Bersama-sama kita bersatu untuk golongan yang memerlukan. Dermalah atau sekurang-kurangnya tekan "like" dan kongsikan artikel ini kepada kawan anda.

Terima kasih.

Unit Kebajikan UTP
Persatuan ALUMNI UTP

Oleh itu, kami amat menghargai jasa baik anda untuk sumbangan kewangan bagi meringankan beban keluarga Aliff.
Maklumat beliau adalah seperti berikut:-NAMA : MUHAMMAD ALIFF ASYRAFF BIN MOHD HAMDANID PELAJAR : 0018935JURUSAN : ASAS KEJURUTERAAN AWAMKEMASUKAN : JANUARI 2013
Akaun CIMB Ibu AliffNama Akaun : NOOR ASY KIN BT YAAKOPNo Akaun : 08030115307529


Kami mengharapkan anda dapat membantu pelajar cemerlang ini untuk menambahkan semangat keluarga beliau dalam meneruskan hidup. Bersama-sama kita bersatu untuk golongan yang memerlukan. Dermalah atau sekurang-kurangnya tekan "like" dan kongsikan artikel ini kepada kawan anda. 
Terima kasih.
Unit Kebajikan UTPPersatuan ALUMNI UTP



****************************************************************

Tengah godek-godek mukabuku tadi, ternampak artikel ni. Terus ambe rasa nak share kat blog ni. In.shaa.Allah sama-samalah kita bantu apa yang patut. Semoga beliau tabah dan cepat sembuh. 
Wassalam.



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

23 comments:

  1. hulurkan tgn ringankan beban ^^v insyaAllah

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah ada rezeki tu nanti dik...kita sama-sama berdoa semoga Allah permudahkan urusan keluarganya...amin

    ReplyDelete
  3. kasihannya.. semoga beliau tabah menghadapi dugaan dari Allah swt..

    ReplyDelete
  4. Mia~ btol 2..nnti Allah ringankn beban kita pula :)

    CikAkak~ Amin..

    KakAiza~ harap beliau tabah dn redha..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, kesian dia .. takdir Allah, semoga dia tabah ..

    ReplyDelete
  6. semoga beliau tabah dalam menghadapi dugaan allah ini...

    ReplyDelete
  7. Salam Fais..Mu memang seorang insan yg sungguh prihatin.
    Terima kasih berkongsi info ini...semoga ada yg berkeupayaan membantu beliau.

    ReplyDelete
  8. Ya Allah kuatkan hatinya... semoga beliau tabah dan ada insan yang bemurah hati menghulurkan bantuan

    ReplyDelete
  9. Semoga diberi kekuatan untuk menempu dugaan dan diperluaskan rezekinya...AMIN~

    ReplyDelete
  10. sedih tengok...semoga beliau diberi kekuatan utk menghadapi semua ni

    ReplyDelete
  11. ya Allah.. kesiannya.. semoga Allah permudahkan urusannya di kemudian hari.. :'(

    ReplyDelete
  12. smga beliau tabah melalui hari2 mendatang

    ReplyDelete
  13. follower ke 208..

    done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. semoga adik aliff kuatkan semangat ..

    ReplyDelete
  15. Insya ALLAH... Semoga Allah bukakan hati kepada org ramai utk menghulurkan bantuan... Amin

    ReplyDelete
  16. insyaallah...semoga Aliff cepat sembuh dn ibu ayahnye dpt membeli kelengkapan utk kemudahn Aliff... amin

    ReplyDelete
  17. Innalillah, semoga beliau diberi ketabahan dan kekuatan meneruskan kehidupan. In shaa Allah. Moga dipermudahkan segala urusan. Moga diberi kesembuhan dari Allah, in shaa Allah.

    ReplyDelete
  18. semoga dia tabah dan sabar dlm hadapi dugaan nie

    ReplyDelete
  19. In Shaa Allah.. semoga dia terus tabah menghbiskan pelajar.

    ReplyDelete
  20. kesian kan dia..huhu..harap ada la yang bermurah nak menderma..huhu..moga2 juga cepat baik dan tamatkan pengajian..inshaaallah

    ReplyDelete
  21. Kesiannya. :( Sama course dengan saya ni.. Moga ada insan mulia tampil untuk membantu.

    ReplyDelete