Fais-SKA

Sunday, 30 June 2013

Sudah Sebulan Bersama Bersatu

بسم الله الرحمن الرحيم


Salam dari SKA, harap anda semua sihat sejahtera. In.shaa.Allah =). Ambil la masa untuk rehat dan bersantai di hujung minggu, bagi ambe, hari biasa ke, hujung minggu ke, tetap sama huhuhu. Tajuk untuk entri kali ni macam poyo je kan, macam tajuk lagu pun ada, tapi tulah hakikatnya apa yang ambe nak kongsikan kali ni. Sebelum tu ambe nak ucap tahniah buat juara bertahan Kelantan atas kemenangan final piala FA semalam. Teruskan penguasaan pantai timur =).


Gambar baby kat atas ni satu-satunya anak saudara ambe setakat ni =). Nama diberi Nur Muhammad Haziq, dah nama lelaki, mestilah hensem macam bapa saudara dia kan hehe. Dah sebulan baby Haziq ni bersama kitorang kat kampung, sebelum ni dia bersama mak dan ayahnya di Negeri Sembilan. Tapi atas dasar kerja, kakak ambe a.k.a mak baby Haziq ni tinggalkan kat kitorang. Alhamdulillah, dah lama sebenarnya rumah ambe ni takde kehadiran baby, adik bongsu ambe pun dah berumur 17 tahun. Dulu time ambe ni kurang matang dan nakal, pernah jugak la minta baby dengan ibu ambe, hahaha lucu pulak bila ingat balik, alasannya sebab perempuan lebih sorang, kalau ada baby lelaki sorang lagi barulah balance family ambe ni =).

Last-last muncul si Haziq ni, ceria je rasa hidup kitaorang =). Walaupun ambe tak ambil part sangat bab jaga dia, tapi tetap dukung dan temankan dia bermain, biasalah..test-test dulu, 1 hari nanti nak jadi bapa juga kan hehe. Sekarang adik perempuan dah balik U tempat dia belajar, jadi dah kurang sorang nak jaga baby Haziq ni. Dah la buas, laju pulak tu meniarap, tengok sekali macam berenang pun ada. Jadi ibu ambe yang jaga sorang-sorang ni sabar jelah dengan karenah dia. Masuk bulan Ramadhan ni memang menguji jugaklah tenaga kitaorang nanti, ape pun tak kisahlah semua tu, yang penting kitaorang gembira dengan kehadiran baby Haziq ni =). Nanti bila mak baby Haziq ni datang ambil dia, dapat la tengok babak-babak sedih, termasuk la ambe sekali kot huhuhu.

Gambar kat atas ni ambe dah mengah sebenarnya, tak larat dah nak dukung dia, berat sangat kot. Bila pegang bagi dia berdiri pun hampeh jugak, kerjanya nak melompat je, kang kalau tak pegang jatuh pula, agak-agaknya dia nak membesar lagi la tu, untung la boleh lompat-lompat. Cepat betul ye awak membesar si Haziq, sebulan mesti 3 kotak susu habis. Semoga baby Haziq ni membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh =). Wassalam.



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

44 comments:

  1. Wah, comelnya. harap-harap lepas ni dapat jadi ayah yang baik dan penyayang ya.

    ReplyDelete
  2. Alolo...cik akak nie...memang suka sangat dengan baby bagai nie...hihi...
    cik akak pinjam baby tomel tu jap...hihi.....rasa nay cuit2 je pipi dia...

    ReplyDelete
  3. hee~~ teringt jugak mse kecik2 dlu slalu gado ngan adik nk adk pompuan, adik lak nak adik lelaki . .
    comeyyy haziq :)

    ReplyDelete
  4. Alolo tomey tomey Haziq. Itu baru lompat lompat, belom tunjuk skill lain, hihi >.< kim salam kat Haziq yerr =D

    ReplyDelete
  5. comelnya Haziq :D hehe.. membesar jadi anak yg soleh ya? :)

    ReplyDelete
  6. cutenya cik baby tu..
    baby ni bila ada dengan kita, dah kita selalu main dengan dia, bila dia takde nanti, kita tentu rindu kan... seronok jaga baby ni.. :)

    ReplyDelete
  7. aloooooooooo comel dan cute :)

    ReplyDelete
  8. salam SKA......

    eeee....geramnya akak tengok si Haziq yg tembam tu....mesti tak sunyi rumah bila ada baby kan...?

    ReplyDelete
  9. Kalau dah disuap sebotol susu, mestilah diam kan. huhuhu

    ReplyDelete
  10. sunyi je rumah skrg ni xde si rizq.. rindu rizq bila tgk pic di atas.. wkakakka.. biasa r baby ..nak je cuba smua benda baru.. nnti bila haziq nih dah nak boleh jalan, alamak x nak tido la dia.. wkakakka.. ^^ nnti kalau dia nak ckp.. wahh..lagi bestt ;) tatata :p

    ReplyDelete
  11. Ana~ =)

    Cik Akak~ he3..khwin la cpat2 cik Akak, nnti ada baby sndri, boleh main2 =) beza a.sedara n ank sndri.

    M.I.H~ biasalah budak2 lg msa 2 =) kurang mtang he3..

    Hajar~ baby kn..smua comel2 je =)

    Anis~ okeh set!! =) he3, kalau dia tnjuk smua skill, terkejar2lh kitaorg nati..

    Hana~ in.shaa.Allah =) kena corak dgn baik dan blndaskan agama islam..

    Mama~ hak r betol 2..nnti rindulah dgn si Haziq ni..

    Q.S~ =)

    Acik~ Anak sedara Acik pun comel juga =)

    KakYan~ Wkmslam kak, hak r riuh rendah je rasa hu3 =)

    T.I~ hak r..he3, ralit je minum =)

    Tracey~ =)

    Mia~ he3, kn mia ada rmai a.sedara, snyi jgak ke?? he3, tiap2 hri duk mlyan dia blebel, sbar jelah =)


    ReplyDelete
  12. tadi acik post pasal baby.. akak dah takde anak saudara yang masih baby.. kalau ada pun, akak ni bukannya reti sangat nak jaga budak kecil ni.. hihi.. nampak sangat tak sesuai nak kahwin lagi..

    ReplyDelete
  13. salam fais...wah peluk cium untuk haziq yang comel tu,tau!!!nanti kalau haziq dah balik ikut maknya..silap2 fais yang nangis he3..sunyi tau.

    kak lea dulu lama jadi anak tunggal.satu hari tu mak belek2 buku tulissekolah rendah dalam beg sekolah,nak tengok ada tak homework yang tak siap.kemudian mak gelak kuat2.sebab..ada satu karangan BM tentang ibu saya,kak lea siap tulis.."saya harap mak saya makan banyak2 buah dan sayur,supaya cepat saya dapat adik"
    tak tau apa yang buat kak lea terfikir tulis macam tu he3..

    ReplyDelete
  14. alahai..comel montelnya anak sedara...cute!!>,<

    ReplyDelete
  15. KakAiza~ he3 tulah sama pula =) niat mmg nk post sal baby, tup2 sma..kui3..sy pn xpndai jga kak Aiza..

    KakLea~ Wkmsalam..he3, sdih skit 2 ada la kak =) he3 mak mn la xgelak kalau mcm tu..dah 2 kakLea ada brape org adik bradik???

    Mimi~ Montel sbb minum byak susu =)

    ReplyDelete
  16. comelnya baby nie.. tahniah buat kelantan :)

    ReplyDelete
  17. whoa,, pakai spek tu. gangster! hehe

    ReplyDelete
  18. akuh ingat anak ko tadi...kus semangat!!!hakhakhak!!jan marah...amik expirient neh blajo jage anak...hehehehe...best!!!cakap lu!!!

    ReplyDelete
  19. alahai comel yer baby haziq ni...nak pinjam kejab boleh :)

    ReplyDelete
  20. waa..cute pic dia senyum tue,,

    ReplyDelete
  21. Ada tokoh SKA menjd ayah ni. Very cute boy. Kalau dia merengek tgh mlm nak susu, SKA jgn malas bangun pula :D

    ReplyDelete
  22. hamboi..tjuk entry gimik je..hehe..ingt nk kenalkan buah hati pengarang jantung fais..hehe..rupe2 nya ank buah..comel nyerr..huhu

    kite same! dulu penah lah time mereng2 otak ni selamba pi mintak adik kat mak ayh...haha..yelah..mila mane ade adik..tpingin giler nak adik..huhu..tp, x pasal2 kena cubit ngan abang akak..hihi

    ReplyDelete
  23. Comelnya...ni kalau syik nak dukung je, letih le Pak cik Fais...hehe

    ReplyDelete
  24. Salam.

    Eh, seronok tau ada baby kat umah. Mak kita baby-sitter, memang riuh la rumah. Kadang2 tu, saja buat jahat, usik diorg sampai menangis teriak dibuatnya,kih3.

    Memang penat jaga budak, lagi umur nak capai setahun, mcm2 aksi n gelagat dlm tempoh tu.. kena banyak bersabar jelah,hehe

    ReplyDelete
  25. comelnya....hee..ada tokoh tu... apapun, congratz utk klate..hihi ;)

    ReplyDelete
  26. memang comey sangat baby haziq ni...bila pulak bapa saudara haziq nak ada baby sendiri?

    ReplyDelete
  27. tahniah kelantan. ape pn haziq mmg comel..

    ReplyDelete
  28. kalau budak2 ni memang saya suka mengusik. macam puas hati gila lepas mengusik.kehkeh. tahniah klate.

    ReplyDelete
  29. cumil baby haziq...n tahniah tuk klate yeah!

    ReplyDelete
  30. Nina~ =)

    Syuk~ ada rupa mcm mafia x?? ha3..

    Bro P~ ha3 btol 2 :) bkan anak den ni..xsmpai msa lg..

    C.S.M~ ambil la :) best skit ramai yg jga dia..

    Yana~ =)

    CK~ he3 in.shaa.Allah jd ayah yg mithali =)

    Mila~ he3 tjuk bg gempak skit =) besalah zaman budak2 heeee..

    BroBM~ btol 2 =) lenguh dh tgan jdnya

    Lana~ pnat pn best jgak la =) sllu jgak usik baby ni, comel je tgok dia..

    K.Lisa~ in.shaa.Allah =)

    Bunda~ he3, sy xthulah bunda, ada rezeki ada la 2 =) hu3

    C.M~ =)

    Nurdani~ ha3..usik jgn smpai dia nges xpelh, sllu gak bt cm2 =)

    Krole~ =) tahniah2!!


    ReplyDelete
  31. jeles!! ambe rindu ngan anak sedare ambe gop.. huhu..

    ReplyDelete
  32. sorry bagik msg kat sineh....pasal sponser tuh terpulang kat ko cume bagik tau aku ko nak bwat ntok brape orang...berape orang pon aku x kesah,tudung saji aku tadahkan!!!!wakakakaka....

    ReplyDelete
  33. olo comelnya... anak buah deno 3 orang... paling kecil adam khaleef :)

    ReplyDelete
  34. comelnye..kalau tgok baby ni semua perkara ilang..suke2..nak tarik hidung + pipi dia..geram nye tengok.. ;)

    ReplyDelete
  35. Comelnya baby Haziq. ^^ Seronok bila ada baby kat rumah. Sampai letih2 layan kerenah dia. Hee~

    ReplyDelete
  36. Rumah Teena pun dah lama xde budak kecik, kalau ada sedara datang bawak baby/anak kecil, mcm kekok pun ada..

    ReplyDelete
  37. hadooyaiii..part kata comel mcm bapak sedara tu yg nak muntah sikit tu..haha *kidding....sekadar perkongsian...sya bru ada 2 anak buah..satu penakut..satulagi tak...hehe

    ReplyDelete