Fais-SKA

Tuesday, 4 June 2013

First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata

Bismillahirrahmanirrahim


Terima kasih la me sebab tag ambe, bila tengok syarat-syarat segmen ni pun senang je, terus rasa nak join =) moh la kita join ramai-ramai. Klik banner untuk join, tarikh tutup 6jun 2013.

SKA Quote


Sebabnya :-

~ Ramai di antara kita lupa nak ucap ''Bismillah'' apabila memulakan sesuatu perkara dalam kehidupan seharian, termasuklah ambe sendiri (subhanallah), sama-samalah kita muhasabah diri yup. Redha Allah tu sangat penting, dengan ucapan "Bismillah" dalam melakukan sesuatu, kita pasti mendapat keredhaan Allah. In.shaa.Allah =)

~ Pernah tak korang tengok ceramah Dr.Muhaya di astro Oasis?. Beliau pernah buat kajian tentang ''Senyuman''. Orang yang memulakan harinya dengan ''Senyuman'' dan sentiasa senyum, akan memanjangkan umur sesorang dan memberi aura positif buat tubuh badan. Bila kita sentiasa senyum, pahala pun dapat sebab ''Senyuman'' itu sedekah. Banyak makna di sebalik ''Senyuman''. So..senyum sokmo =)

~ In.shaa.Allah sama-samalah kita amalkan tiap-tiap hari. Ambe masa eksiden bulan 1 pun memang down sangat-sangat. Sebab salah 1 nikmat yang Allah bagi pinjam dah kena uji, time tu memang terkejut sebab banyak benda ambe nak capai tahun ni. Tapi perancangan Allah tu lebih baik, sekarang dah masuk 5 bulan. Takkan ambe nak terus down, yang penting kenalah redha dan positif selalu. Tu jelah nak kongsi, jangan lupa amalkan bismillah dan senyumlah selalu. Bila korang senyum, yg kurang cun macam ambe pun boleh jadi cun. Tak percaya? Cuba senyum sorang-sorang depan cermin..Olololo comelnya hakhakhak..kan kan. 
Ikhlas dari hati, Wassalam =)

Ambe nak tag korang semua yang sudi follow blog SKA (terima kasih yup)


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

29 comments:

  1. In shaa Allah. Mulakan sesuatu dgn bismillah dan senyum selalu akan menghasilkan aura positif dan minda positif. =)
    Nice quote, nice sharing.

    ReplyDelete
  2. Assalam SKA, Banyak ilmu boleh dapat dengan internet ni...Carilah sesuatu yg berguna dan berfaedah. Gunakan masa terluang itu utk sesuatu yg anda minati dan meningkatkan kemahiran....Inyaallah anda akan dapat nikmat dan kepuasan.
    Jgn down2, Up2 OK! Senyum sokmo! :)

    Selamat bersegmen!

    ReplyDelete
  3. senyum seindah suria... ^_^ mulakan dengan bismillah dan diakhiri ngn alhamdulillah ^_^

    ReplyDelete
  4. BroBM~ he3 btol 2..mnfaat ape yg ada =) trima kasih..

    LelakiS~ bismillah sama2 =)

    Mia~ Betul 2..alhamdulillah =) join la

    ReplyDelete
  5. senyum sokmo . SKA kalau senyum cun nakk =)
    hi hi hi

    ReplyDelete
  6. salam...nice quote mulekan hari2 kita denganbbismillah dan senyuman..insyaallah diberkati Allah..amin :)

    ReplyDelete
  7. esok tarik tutup.. gud luck :)

    ReplyDelete
  8. Slalu jugak dengar motivasi dari prof. Muhaya. Suka cara dia bg penyampaian.
    Mulakan hari kita dgn perkara yg positif & jgn fikir perkara yg negatif.
    SKA, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya, sentiasa husnus Zhon dgn NYA..

    ReplyDelete
  9. Anis~ He3, U toO SK =)

    Hafrizah~ Amin, in.shaa.Allah

    Hana~ esok ke lusa?? hu3 musykil gak..tq2..

    Teena~ BetoL 2..in.shaa.Allah positif selalu, trima kasih yup =)

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah ska seorang yang kuat dan tak putus asa.lama jugak ye dah 5 bulan.semoga komen kami di blog ni dapat menghiburkan ska selalu.senyuman mampu menimbulkan aura positif.ye dua kalimah tu memang sepatutnya sentiasa di bibir.all the best untuk segmen ni ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..trima kasih kakLea :) he3 tu cerita lama, biasa la terkejut kejap je..kwan2 dalam blog ni ramai yg support sy..trima ksih la utk mereka =)

      Delete
  11. wah adik cik akak hebat berkata-kata...gud luck sayang...

    setiap senyuman yang terlahir di bibir merupakan anugerah Allah bagi untuk kita....:)...hargai dan rawatlah dengan hati yang ikhlas insyaAllah....bahagia kita rasakan :)

    ReplyDelete
  12. bunch of thanks for joining ^^
    nice quote :)

    senarai peserta dah diupdate..
    jom blogwalking !
    http://princessdiaryme.blogspot.com/2013/06/senarai-peserta-first-segmen-by.html

    ReplyDelete
  13. assalam,

    bunda selalu gak tengok rancangan Prof Muhaya...memang bagus..

    "senyum itu satu sedekah"...senyum..tak perlu kata apa2..senyum.. :)

    ReplyDelete
  14. CikAkak~ CikAkak lg hebat :) sy besa2 je, trima kasih cikAkak

    Puteri~ most welcome

    Bunda~ waalaikumussalam bunda, btol 2 bunda =)

    ReplyDelete
  15. yap, semoga hari2 disinari bahagia. :)
    dr segmen sama. :)
    http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  16. nice!
    datg dri segmen yang sama~

    do follow me ^^
    http://nysahanysa97.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum... dijemput beramai-ramai untuk memeriahkan lagi segment ini .. http://lambaiancintailahi91.blogspot.com/2013/06/segment-sebarkan-salam-eratkan-ukhwah.html

    ReplyDelete
  18. assalam...ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah la ke blog ayu... follow sekali..dan join segmen ayu juga ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  19. senyum tak perlu kata apa2! :)

    ReplyDelete
  20. sorry...banyak gak aku terlepas...x per...sabo je...ade rejeki beli moto lagik besar....prooommm...prooommm...prommm...aku minat tengok moto ninja...tapi,malangnya takut kaki aku x sampai...hakhakhak!!!

    ReplyDelete