Fais-SKA

Friday, 1 November 2013

Rahsia Allah Di Bulan November

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam 27 Zuhijjah kepada semua pembaca setia blog SKA. Alhamdulillah dah masuk bulan November 2013, permulaan yang baru untuk bulan ni. Pantas betul masa berlalu, pasti anda pun perasan kan. Alhamdulillah, lagi beberapa hari kita nak sambut Awal Muharram, seronoklah cuti kan hehe. Sekarang masih di awal bulan November, pertengahan atau di penghujung bulan November belum tahu lagi macam mana, semua tu adalah rahsia Allah. Sama-samalah kita berdoa agar segala urusan pada bulan November dipermudahkan Allah.

Di kesempatan ini ambe nak minta maaflah kepada pembaca atau blogger yang terasa dengan ambe. Tak kiralah terasa dengan apa benda sekalipun. Yang mana ada silap tu ambe minta maaflah, bimbang juga kalau ada yang terasa dengan ambe sebelum ni. Jika ada sekiranya ambe tak follow blog anda, tinggalkan link di shoutbox, jangan lupa LETAK LINK SEKALI. Supaya senang nak blogwalking balik. Bila ambe tak dapat follow balik blog anda, tu maknanya ambe tak jumpa link blog, harap sedar dan ubahlah yang mana patut, senang mana-mana blogger nak follow blog anda. Biasanya ambe tak kisah pun bab follow kembali ni.


Lepas ni aktiviti blogwalking mungkin terpaksa perlahankan sikit sebab ambe ada masalah pada mata. Minggu lepas ambe perasan mata sebelah kanan agak silau bila tengok laptop lama-lama. Mungkin sebab tak jaga jarak penglihatan dengan laptop kot, sebelum ni jarak mata ambe dengan laptop dua jengkal je, lepas tu mengadap laptop sampai 3/4 jam hoho (mohon jangan tiru). Inshaa'Allah, blogging tetap diteruskan, cuma kurangkan sikit je, yang mana ambe tak sempat atau terlambat blogwalking, awal-awal lagi ambe nak minta maaf. Selamat berhujung minggu kepada semua, jaga diri anda baik-baik yup =) wassalam.

P/s: Alhamdulillah...ambe nak ucapkan terima kasih sangat kepada yang sudi support blog SKA. Semoga anda semua dirahmati Allah selalu..Amin... Jazakumullah Khairan Kathira =).


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

126 comments:

  1. salam maal hijrah.... x dok apo yg nk d maafkan..x wat salah...huhuhu
    Nur doakan semoga matu fais cpt sembuh...sebelah jew kan?? Mesti mengadap dalam gelap ye?

    ReplyDelete
  2. kenapa dik...tedah...jagaa kesihatan....salam maal hijrah.,...


    cik akakbantu menabung seperti biasa...hihi

    ReplyDelete
  3. Salam Maal Hijrah jugak ye....semoga semua amal kita ditema Allah....jaga diri, jaga mata tu...semoga cepat sembuh ye Fais ^_^

    ReplyDelete
  4. salam maal hijrah fais =) tulah kejap je dah nk penghujung tahun 2013 kan. nina pun layan blog 3/4 jam jugak tp adjust screen brightness tu sebab cahaya terang buat mata kita silau..

    ReplyDelete
  5. salam maal hijrah.hana pown kalau ngadap lappy sampailah kepala dah miung. haha betul. mata memang kena jaga sebab itu salah satu anggota penting kita :)

    ReplyDelete
  6. selamat myambut maal hijrah fais..jg kesihatan mata tu k sangat penting tu..:)

    ReplyDelete
  7. salam maal hijrah.. sama la dengan mata aya hari tu..sebab tu sekarang cuba kurangkan sikit.. :)

    ReplyDelete
  8. Terasa masa berlalu dgn pantas, tiba-tiba dah masuk bulan november.
    Sebenarnya saya pun rabun silau, kena pakai spec kalau jalan di bawah cuaca panas.Kena jaga jarak mata dengan skrin tv/laptop. Minta maaf juga sebab dah lama x blogwalking ke blog SKA.

    Salam maal hijrah. Doodle tu smart :)

    ReplyDelete
  9. jangan lupa jaga kesihatan ye..

    semoga bulan ni lebih baik daripada bulan2 sebelumnya.. :)

    ReplyDelete
  10. jaga kesihatan ye fais..

    ReplyDelete
  11. salam f@is! hahaha.. saya maafkan, jangan risau.. asal belanja KFC oke! deal?? memang silau sbb tgk lptop selalu. zmn study dulu tgk laptop sehari sampai nak termuntah.. *kejar masa sebab last minit keje. hoho
    jaga kesihatan selalu yer! makan carrot banyak2!

    ReplyDelete
  12. Sentiasa menyokong! Selamat berjaya dan teruskan usaha.

    ReplyDelete
  13. hihi.. same la kite fais.. aefa pon da ada prob gn mate.. ish ishhh

    ReplyDelete
  14. Salam Maal Hijrah fais. semoga sentiasa dalam rahmat Allah

    ReplyDelete
  15. sama lah kita, hadap laptod lama2 risau pula kesan akan datang..apa pun fizi nk mita maaf juga kalau ada terkasar bahasa..:)

    ReplyDelete
  16. sy migrain tgk laptop lama2..fais skt mata, rehatlahkan mata tu, bubuh timun. sejuk dan selesa..

    ReplyDelete
  17. allah fais . dekat sangat tuu tengok lappy . macam nak masuk dalam lappy jee . hihi . oke , heppi november . semoga dirahmati Allah selalu :)

    ReplyDelete
  18. Salam maal hijrah. Ampun dan maaf di pohon andai ada salah dan silap.

    ReplyDelete
  19. hai hai hai,lama nya tak singgah sini... :)

    ReplyDelete
  20. Pergi check mata taw! Hehe. Salam maal hijrah! :)

    ReplyDelete
  21. selamat berhujung minggu dan maal hijrah! :)

    ReplyDelete
  22. Salam Maal Hijrah Fais...Jaga mata elok-elok ya...

    ReplyDelete
  23. jaga mata leklok sbb nk pakai lama tuu ^^

    ReplyDelete
  24. salam maal hijrah. jap nak bubuh link :D

    ReplyDelete
  25. salam hujung minggu fais.. salam maal hijrah... *sori lambat dtg

    ReplyDelete
  26. salam maal hijrah. nnti ngadap laptop pakaila cermin mata hitam, baru mata tak rosak hehe :p

    ReplyDelete
  27. tetiba baja jarak mata awak 2 jengkal.. trus injakkan kepala ke blaang.. haha...
    Salam maal hijarh :)

    ReplyDelete
  28. handsome cartoon tu :D
    part rambut mencacak uh , handsome :P

    ReplyDelete
  29. wiii.. comelnyer cartoon itu.. hihi.. erm tulah .. kite sekarang pun rase mata mcam berpinar2 ngadap lappy.. mungkin pasni kena ngadap lappy dengan perisai atau wiser helmet motor :)

    ReplyDelete
  30. x per lah dah x kerap ngadap lappy.. mata itu lebih penting.. slmt berhujung minggu dan bernovember rain yer fais >.< but ai will BW here alwiz.. ngeee

    ReplyDelete
  31. sekejap je dah nak masuk 1 muharram.. azam yang dulu ada yang tak terlaksana lagi..
    bahaya tu kalau mata dah kena silau.. jaga mata elok-elok.. jangan paksa diri untuk blogwalking.. mungkin juga elok fais pakai cermin mata khas untuk elak silau..

    ReplyDelete
  32. ika rabun jauh + silau tapi jarang pakai spect sebab tak nak biasakan sangat mata dengan spect, jaga mata tu, mata penting, banyakkan tengok benda2 hijau, makan makanan yang elok untuk mata, lobak merah bagus. Ika selalu buat carrot susu pastu minum, alhamdulillah mata makin lama makin ok. tak bergantung pada cermin mata sangat dah, salam maal hijrah, semoga kita muhasabah diri dan perbaiki mana yang patut..

    ReplyDelete
  33. salam maal hijrah bro..semoga kita berhijrah kearah kebaikan

    ReplyDelete
  34. Salam maal hijrah bro fais...semoga kita semua beroleh keberkatan sempena thun baru.

    P/S: Ambe suka tengok doodle tuh...I Like laju-laju. Hehehe

    ReplyDelete
  35. salam maal hijrah faiz..semoga hari2 kita sentiasa dipermudahkan oleh Allah..InShaAllah..jgn lupa jga kesihatan tu..comel doodle..heee..selamat berhujung minggu.. :)

    ReplyDelete
  36. faiz!! lamanya tak kacau2 faiz hehe..rindunya faiz n da geng blog..kak zara cibuk sgtla..=D

    ReplyDelete
  37. kesihatan mata tu lebih utama Faiz. sye pun nak slow kan sket BW neh.. 3-4 jam depan laptop dah perkara besa utk bloggers (mohon jgn tiru =___=) hehehe.. tapi apsal dekat sangat mata dgn laptop mmg mata cepat silau lah faiz.

    ReplyDelete
  38. jaga kesihatan mata elok2.. :)

    ReplyDelete
  39. Jaga kesihatan....salam kejayaan selalu.

    ReplyDelete
  40. saya pun bila hadap lappy amik masa berjam - jam . selepas off lappy , mata jadi rabun bila tgk benda jauh ... dapatkan nasihat doktor ...

    ReplyDelete
  41. Jaga kesihatan ya..mata tu kena rehatkan dulu..moga cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
  42. Salam hijrah jgk utk fais. Jaga kesihatan ye..

    ReplyDelete
  43. salam maal hijrah bro fais :) kenaa p check mataa tuu :)

    ReplyDelete
  44. Comelnya kartun tu. Hee. Nampaknya kita senasib. Sy pun sebab hadap laptop yg tak boleh nak adjust brightness. Dan mata semakin kabur. Ingatkan biasa je, sekali pegi cek, tudiaaa. rabun katanya. hehe. :)

    ReplyDelete
  45. sama lah fais . kak pon dah silau ni gara2 mengadap laptop dan pc kerap sgt.. kena pakai spek la kali ni :)

    ReplyDelete
  46. mg mata kembali sihat bersinar terang

    ReplyDelete
  47. Salam maal hijrah bro fais . Cpat2 la pergi check mata tuh okr . Apa pon pyka nak mnyusun 10 jari jugak andai slama nie coment yg bukan2 dalan blog nie . Hrap dimaafkan oke ;)

    ReplyDelete
  48. salam :) faiz moga sihat selalu ye faiz

    ReplyDelete
  49. masa berlalu begitu pantas, dah bulan nov kan ,,semoga fais sehat selalu ye

    ReplyDelete
  50. itulah Fais.. doctor pun dh pesan pada ain suh check mata sbb asyik pening je.. tp ain x reti pakai cermin mata... huhuhu.. apa2 pun... jaga diri elok2..

    ReplyDelete
  51. Assalam anakanda Fais, selamat menyambut awal muharram...buku baru kita weh..

    ReplyDelete
  52. hu2.. standby baca doa akhir tahun dan awal tahun.. takut terlepas lagi.. =)

    ReplyDelete
  53. jom join GA teman yea.. hadiah hebat2 belaka.. mana tau rezeki.. jomm..

    ReplyDelete
  54. salam fais,

    haaa kena jaga mata & kesihatan bebaik ye.
    make sure jarakkan mata dgn skrin lptop..
    jgn ngadap lama2 sgt hehe



    slm maal hijrah fais :)

    ReplyDelete
  55. moga fais cepat sembuh
    bykkn rehat
    cuba lihat pemanadangan dri jarak jauh
    org kata leh rehatkn mata
    isi tabung nuffnang sini-inti international university

    ReplyDelete
  56. jgn byk ngk komputer sgt.. apa2 pun slm maal hijrah fais..

    ReplyDelete
  57. salam fais... =)

    yela..same2 maaf juga ye...heee ^,^
    yea..dah nak masuk tahun baru dah..kena lebih bsemangat ni..hehe ^_^

    ReplyDelete
  58. moga kita menjadi insan yang lebih..lebih..dan lebih baik..amin :)

    ReplyDelete
  59. takpe fais slow2 ye...hehe...rehatkan mata orite? ;)

    ReplyDelete
  60. Selamat Menyambut tahun baru Fais.. :-) Semoga tahun ini akan memberi barakah kepada kita semua...InsyaAllah.. Amin..

    ReplyDelete
  61. Salam Maal Hijrah Fais.. semoga hari yg mendatang membawa lebih kebaikan & keberkatan dari yg sebelumnya buat kita semua.. aamiin.

    ReplyDelete
  62. selamat tahun baru hijrah fais..jaga kesihatan mata tu..

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum.

    Apa khabar dik.. muga sihat slalu dibwh lindunganNya..

    Mata silau pulak ya :) Terlebih menghadap laptop mcmtulah jadinya.
    Akak masa diploma sampai kena buat spek mata, nak control silau yg tiba2 naik2 mendadak,uhuhu. Sebab ada satu semester tu, kena hadap pc n laptop untuk tempoh lama, banyak kerja lab kan.

    Sekarang dah ok dah, tak pakai spek dah. Setiap sejam, akak bangun, buat exercise skit, paling tidak tutup mata/alihkan pndgn mata kearah lain.

    Salam Maal Hijrah ya.. :)

    ReplyDelete
  64. Sy pun nk minta maaf jgk sbb tak sempat nk blogwalking..hehe..2 jengkal jarak? ishh mmg cari penyakit..sepatutnya sedepa..

    ReplyDelete
  65. Salam maal hijrah.. :)


    Terima kasih kerana sudi komen kat blog Ejulz. Lihat senarai pengomen tegar kat blog Ejulz.. Anda tersenarai.. "Pengomen Tegar bagi Bulan Mac hingga Oktober 2013"

    ReplyDelete
  66. salam maal hijrah ..

    alahai.. ye ke..
    sian ke die..
    hmmmm..
    jaga kesihatan baik2..
    pancaindera penting tu.. rahmat tuhan kasikan..
    akk doakan supaya fais okay balik lepas ni okay..^^

    ReplyDelete
  67. link merah tu mcm broken je...ke tertinggal hyper link dik? hehehe

    ReplyDelete
  68. sila kurangkan masa depan komputer....huhu

    ReplyDelete
  69. its okay , rehatkan mata tu dulu ya :)

    ReplyDelete
  70. salam maal hijrah juga :) haha.. buat crmn mata silau la kalau cm tu =))

    comel doodle tu..ngeee.. =))

    ReplyDelete
  71. jaga diri bebaik fais. Jaga mata elok-elok bahaya hadap pc lama2 ni. Come back when u get better ok (^_^)

    ReplyDelete
  72. Fais oooo fais, ramai dah tunggu ni hehehe

    ReplyDelete
  73. Mata dah okay belum? Dah sihat dah? Hew. Dah dah, jom blogwalking jom!

    ReplyDelete
  74. sama la kita..silau jugak..hehe..apepon take care yer fais..:)

    ReplyDelete
  75. caiyokk..... teruskan usaha anda. hihi

    ReplyDelete
  76. woo..dhsyat..berblog sakan smpai sakit mata, btw cepat sembuh yeeerr =)

    ReplyDelete
  77. dah lama akak tak singgah sini.. harap fais sihat selalu..

    ReplyDelete
  78. i ada tips to have mata yg sihat. but i dunno lah. i heard from org lain.
    bangun tidur waktu pagi. first, you just tgk tumbuhan yg kehijauan. warna warna hijau for 3 or 5 mins.
    try. okay? bcs sharing is caring. gedbye.

    ReplyDelete
  79. lama tak singgah sini.. huh... dekatnyer jarak mata ngn lappy.. mana tak kena silau... ni kena pakai spect da ni.. kena ubh tabiat ni s.k.a.. kalau tak boleh buta..

    ReplyDelete
  80. lama tak nampak...ada masa sudi-sudi singgah blog saya...moga selamat hendaknya.

    ReplyDelete
  81. ermm... bln 11 12 hana kembali xtif berblog. hehe

    ReplyDelete
  82. salam fais,apa khabar :)

    wah sebab mata comel sangatlah..tu jadi gitu he3.kak lea doakan fais akan aktif kembali seperti dulu ye.akan sentiasa support ur blog :)

    ReplyDelete
  83. assalamualaikum...jage kesihatan baik2 ye dik fais.. :) salam blogger..hihi

    ReplyDelete
  84. byknyee komen hehee...jom xchange list wif my blog :
    Azim Aris

    Tak Mungkin Benar

    Muhasabah

    follow ya :)

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum.. tak apa yg penting sentiasa sihat :D
    lama jugak tuan fais tak berkunjung ke blog saya.. tapi tak apa lah .. ada masa sila dtg berjenguk yer hahahhaa :D

    ReplyDelete
  86. ska plak menghilang?? cepatlah kembali..hahaha xD

    ReplyDelete
  87. assalam anakanda,, dah lama tak dengar cerita...semoga berjumpa lagi dibulan Disember...

    ReplyDelete
  88. Mana hilangnya Fais ni? Ida datang isi tabung ya

    ReplyDelete
  89. salam hujung minggu... apa kabar anakanda Faiz?

    ReplyDelete
  90. Assalamualaikum abang Fais, semoga abang fais sentiasa dalam lindungan rahmat dan kasih sayang Allah. Allahuakbar, terasa rindu pula dekat abang fais. Moga abang fais sentiasa dalam redha Allah :')

    ReplyDelete
  91. Selamat tahun baru 2014 fais... ida dtg isi tabung

    ReplyDelete
  92. lama xdgr khabar bro....moga sihat ya!

    ReplyDelete
  93. SELAMAT TAHUN BARU 2014... anakanda Faiz..

    Lama tak dengar kabar berita...sihat ke?...macam mana kaki?

    Atau pun anakanda dah mula bekerja semula?

    Update lah...rindu anakanda.. huhu..

    ReplyDelete
  94. Assalamualaikum... jalan2 singgah sini..

    ReplyDelete
  95. Syafakallah kheir bro faiss.
    Moga segalanya dalam keadaan baik. :)

    ReplyDelete
  96. Assalamualaikum..datang jenguk tuan blog :) happy blogging.

    ReplyDelete
  97. Assalam.. saja singgah jenguk2 merisik khabar.. semoga sentiasa ceria Fais.. :D

    ReplyDelete
  98. Lama S.K.A menyepi... Mudah2an cepat sembuh hendaknye... Amin....

    ReplyDelete
  99. Lamanya Fais senyap.. hmm.. Semoga baik2 saja

    ReplyDelete
  100. Salam singgah menjenguk sahabat blogger yg dikasihi... Salam Aidilfitri buat anda. Semoga sentiasa ceria... :)

    ReplyDelete
  101. 안녕하세요! This is twinscraftlife. We are handcrafters! pls visit our blogshop~ We sell handmade bags, pouch, phonecase, bookmarks, notes and many more! 감사합니다~ 꼭오세요~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  102. Assalamualaikum fais..
    Lamo doh dop mari jale blog demo..
    Selamat hari raya aidiladha..
    Maaf belako deyh..

    ReplyDelete
  103. kalau sudi follow blog bihah balik http://inibelognabihah.blogspot.com/
    dan like facebook fan page bihah balik,terima kasih

    ReplyDelete
  104. Assalam anakanda Fais.....

    Dah setahun lebih blog hebat ni sepi tanpa entri baru...apa kah anakanda tak sudi lagi keudara seperti dulu...?

    Semoga anakanda Fais sehat2 selalu...

    ReplyDelete
  105. follow blog cik anggur,follow cik anggur di twitter,like facebook page cik anggur balik di http://belogcikanggur.blospot.com terima kasih

    ReplyDelete
  106. follow balik http://cikanggur10.blogspot.com/ terima kasih

    ReplyDelete
  107. ke mana fais ska ni?? setahun dah menyepi. hehe. harap sihat sejahtera la yer

    ReplyDelete
  108. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  109. Greetings admin
    I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference ide bisnis camilan unik dan murah dari tahu. I hope others can feel the same benefits as me I will wait for your next article updates. Thank you for sharing

    ReplyDelete