Fais-SKA

Sunday, 22 September 2013

Serupa Tapi Tak Sama

بسم الله الرحمن الرحيم

Selamat berhujung minggu dari SKA. Terasa sunyi je dunia blog ni bila hujung minggu kan, ape pun semoga anda semua sihat sejahtera di samping keluarga tersayang =). Harini entri pun santai-santai je, gambar di bawah ni betul-betul menarik perhatian dan minat ambe sebenarnya. Kagum dengan bakat manusia yang kreatif. 


Menarik kan?? Tangan manusia yang diwarna serta dicorakkan menyerupai binatang.
Ni kalau buat kat budak-budak Tadika mesti diorang suka dan teruja je.
Cikgu-cikgu Tadika sila buat macam ni ye hehe. 


Ben Heine

Yang ni bagi ambe sangat kreatif, memang terbaiklah lukisan Ben Heine,
bukan senang nak buat lukisan kat atas tu bagi nampak 3D.
Ben Heini ni memang terkenal dengan lukisan pencil vs camera,
yang mana hasil lukisannya pasti buat korang tersenyum =).
kat bawah ni adalah sebahagian gambar kreatif hasil lukisan beliau.

Nak tengok lebih banyak, anda boleh ke - http://www.benheine.com/


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

78 comments:

  1. gila kreatif!!!! geram tengok art mcm ni!!!! <3

    p/s: bloglist kat tab menu tu... fais kena buat blog satu lagi, khas untuk bloglist sahaja... yg deno punya, ini link blog bloglist "www.dayangdeno2.blogspot.com".. :) request fais yg tab menu tu, insyaallah deno akan buat dlm masa yg terdekat ni ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatif giler,kagum dgn seni dia huhu

      yeay Deno tulun jawabkan
      fais, jawapan cik kumbang pun sama mcm deno jga, kena create blog baru khas untuk bloglist shja :)

      Blog utk bloglist cik kumbang: http://cikkumbangbanner.blogspot.com/

      Delete
    2. ha3..ok, faham.. =) tq2..

      Delete
  2. sumpah style gilerr...kn best klau aq dikurniakn bakat mcm ni...jempot join this segmen...http://izzriidris.blogspot.com/2013/09/segmen-bloglist-izzri-idris_21.html

    ReplyDelete
  3. subhanallah.. kreatifnya.. terpegun akak tengok.. yang tangan tu akka paling suka tengok zirafah tu, nampak ayu je..

    ReplyDelete
  4. memang , kreatif sangat.. terutama yang gambar orang tu...macam hidup jer..

    ReplyDelete
  5. Kat Malaysia susah la nk dapat kreativiti mcm ni. Kalau yg sy btul2 minat dan smpai skrg minat pun hasil seni Kid-chan. Tp lbih kpada gaya anime la lukisan dia. Still, lawa la.

    Harap 1 hari nnti dpt ilham jdi kreatif mcm diorg.

    ReplyDelete
  6. Soo creative! Minat lah benda mcm ni, tp tak berapa nak ada bakat.

    ReplyDelete
  7. terbaik sangat2..pernah tengok juga ni kat metro..

    ReplyDelete
  8. setiap org de kelebihan kn, mmg tersengih tgk lukisan2 tu, awsome giler!! ;)

    ReplyDelete
  9. wahh kreatif! hebat betul bakat diorang ni

    ReplyDelete
  10. wahhh kreatifnya,, subhanallah ^___~

    ReplyDelete
  11. wow... so speechless. memang cantiik

    ReplyDelete
  12. pehhh, smart, cantik laa yg 3D tuuu :D

    ReplyDelete
  13. kreatif tu , bukan semua orang pandai melukis...:D
    dari kecik sampai ke besar , melukis apa pun , susah nak menjadi...hoho

    ReplyDelete
  14. Serious kreatif giler! Yang lukisan 3D tu lagilah, pergh! Memang hebat ar Ben Heine ni.. Sapa kat Malaysia yang tau buat lukisan 3D cani ekk?
    UNDIAN IKHLAS ANDA DIPERLUKAN!

    ReplyDelete
  15. Subhanallah, kreatifnyaaa. Indah-2 semuaaa. :')

    ReplyDelete
  16. kreatif nya. jarang kita dapat tengok orang yang kreatif camtu. :)

    ReplyDelete
  17. Subhanallah. Bakatnya sangat hebat.

    ReplyDelete
  18. Allahuakhbar they're just amaizing..

    ReplyDelete
  19. awesome giler! bez tengok
    mmg kreatif
    isi tabung sini

    ReplyDelete
  20. Ben Heine ni memang terkenal dengan lukisan2 macam tu kan...kreatif sgt dia

    ReplyDelete
  21. salam..sungguh cantik dan kreatif sekali.saya tak sepandai ini

    www.cahayacinta.com

    ReplyDelete
  22. Seriously sangat2 cantik dan kreatif..terbaik!!

    ReplyDelete
  23. kreatif betullah.. suka art ni.. rusydee artz pun best jgak...

    ReplyDelete
  24. Cantiknya lukisan dia.
    Nampak real.

    ReplyDelete
  25. kreatif betul..suka lukisan2 tu..tp lukisan yg kat atas gmbar binatang rasa scary lak..hee

    ReplyDelete
  26. 3D bakat yang mustahil. :D tapi hebat yg berkebolehan seperti itu :)

    ReplyDelete
  27. Salam.

    Hujung minggu memang mcm ni..sunyi je dunia blog..hehe.

    Kreatif2.. suka tengok kreativiti n art mcmni. Lagi2 jenis anamorphic..3D tu..nak tgk pun kena ada cranya.. :)

    ReplyDelete
  28. yang gambar donkey tu tak boleh blah..hahaha :P

    ReplyDelete
  29. Amazing Fais...kita like banyak kali lukisan 3D's tu...sangat-sangat-sangat kreatif...

    ReplyDelete
  30. wah,kreatifnya! yang 3D tu memang cantik dan kreatiflah... :) kagum tengok..

    ReplyDelete
  31. kalau lah diri sekreatif ini.. hehe.. mcm2 boleh buat.

    ReplyDelete
  32. Subhanallah...kreatif sungguh. Thanks kerana selalu singgah blok saya ye Bro Fais...walaupun kurang entri :P

    ReplyDelete
  33. Wow.. kreatif.. jiwa kesenian. Bukan calang2 yg dapat melukis mcm tu...

    ReplyDelete
  34. sgt kreatif
    bukan semua ada bakat cam tu kan

    ReplyDelete
  35. fuh! detailnye lukisan si Ben ni. Memang power tangan dia hehe.

    ReplyDelete
  36. Wahhhh kreatifff.......suka sangat..:)

    ReplyDelete
  37. wahhh...terbaik dari ladang la...sgt kreatif...

    ReplyDelete
  38. As salam S K A........

    memang kreatif sangat... nak pula lukisan 3D tu......cantik....

    ReplyDelete
  39. yg Ben tu mmg kreatif.mmg terbaik :)

    ReplyDelete
  40. nak try lukis kat tangan..jadi apa gaknya..

    ReplyDelete
  41. Kretif dan menarik sekali...

    p/s: Saya tak pandai buat tutorial..Bloglist page (tab menu) tu saya create dengan refer link seperti yang saya share di bawah
    Sebelum itu mesti create static page dulu dan namakan ikut kesesuaian page.

    http://technicallyeasy.net/2009/11/display-a-blog-list-as-a-static-page-in-blogger/

    Semoga ianya dapat membantu...

    ReplyDelete
  42. wahhh..nak gak suruh dia lukis muka kita camtu muehehe..

    ReplyDelete
  43. lawa hasil lukisan Ben Heine,.... cam real.
    aku nak try balik praktis kat umah lew..tgk jadi macamana
    hahaha

    ReplyDelete
  44. perghhh ben heini memang terbaik!!!

    ReplyDelete
  45. saya suka dgn lukisan 3D ni.. diorng mmg kreatif lah.. gmbar kuda belang tu nampak smartlah :D

    ReplyDelete
  46. kreatifnya.. sorry fais lama xsinggah. hehe =)
    virus novel menyerang pulak dh

    ReplyDelete
  47. wahhh, cantikk.. sekarang kat dalam app dalm fone pon ada bnyak mcm tuu untuk mengkratifkan lagi... tangan pandai melukis nii memng senang buat duit senang tak buat duit jugak...

    ReplyDelete
  48. kalaulah otak dia boleh seiring dgn otak dan minda ku... owh

    ReplyDelete
  49. ini barulah! wonderful art! geleng2 beta tengok >.<

    ReplyDelete
  50. mmg mantap....kena ada daya imaginasi yg tinggi baru boleh hasilkan lukisan 3d yg sempurna...

    ReplyDelete
  51. atoyaiii acane laa dye org buat eh benda tuu semua . .
    kreatif kot . .
    yg giraff tuu xnmpk mcm tngn lgsg . .
    mcm lukisn terus

    ReplyDelete