Fais-SKA

Wednesday, 18 September 2013

Motivasi Pagi - Forever Alone??

بسم الله الرحمن الرحيم

Astaghfirullah for yesterday, Alhamdulillah for today and Inshaa'Allah for tomorrow



Forever Alone??

Allah cipta manusia ni berpasang-pasangan, jika tidak di dunia pasti di Syurga nanti.
Walaupun kita dah merancang, tetapi perancangan Allah adalah yang terbaik.
Yakinlah pada Allah yang Dia lebih mengetahui segala-galanya.
Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya
Senyum Sokmo =)


Sumber gambar dari - Google 

Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

45 comments:

  1. setiap apa yang Allah tetapkan adalah yang terbaik.. pasti ada hikmah-Nya..

    ReplyDelete
  2. setuju sgt SKA. ;) walaupn kite berseorangan yg pntg kite masih ade allah,ibu,ayah,adik beradik,rakan2..jodoh tuh bile da smpi seru die maghi le tu ;)

    ReplyDelete
  3. K.Aiza~ Btol 2 kak =)

    K.Keni~ He3..always kak =)

    TB~ Yup betoi 2..xyah runsing2 sgt duk pk :D

    ReplyDelete
  4. tak pe laaaa... kalau dah itu ketentuannya ape leh buat... just doa banyak2 :)

    ReplyDelete
  5. kita keseorangnaya bukan untuk selamanya :)

    ReplyDelete
  6. K.Lieya~ Thanks kak =)

    Arjuna~ Ha3 ada pgalaman ke bro???

    Nadiya~ Betol 2..malah sesaat pn kita xpnh keseorangan..Dia pasti ada jga kita =)

    ReplyDelete
  7. Allah Sebaik-baik perancang . :)

    ReplyDelete
  8. Yup...betul tuh fais. Kita takkan keseorangan.
    Jika seseorg itu meninggal sblm dia berkahwin atau masih bujang, di akhirat kelak (di syurga) dia akan di jodohkan dgn org yg masih bujang dan belum berkahwin juga. Kita takkan keseorangan. Cuma lambat atau cepat ja.

    ReplyDelete
  9. Ain~ betul tu =)

    c.Itah~ yup Dia yg terbaik =)

    Dzureen~ hehehe..ok tq2 =)

    K.Erin~ He3 bgus kak..Alhamdulillah =)

    B.wan~ Alhamdulillah..btol 2 =) Dia dah tntukan segala2nya..

    ReplyDelete
  10. yup betul tu setuju sgt !.. done nuffnang yer

    ReplyDelete
  11. thumbs up ska...kita perlukan dia dalam banyak perkara..

    ReplyDelete
  12. Dia yang tentukan segalanya...senyum :)

    ReplyDelete
  13. KA~ =)

    K.Eda~ Btol 2..sntiasa perlukn Dia =)

    CSM~ Betol =)

    ReplyDelete
  14. Semoga Allah sentiasa dgn kita mahu pun senang atau susah..senyum pagi..=D

    ReplyDelete
  15. senyum sokmoooo ^_^
    Alhamdulillah for today..

    ReplyDelete
  16. salam..

    btul..xperlu runsing kalau xde pasagan ke atau ape2 pun..Allah tu kan sntiasa bsama kita..DIA pasti da sediakan yg terbaaik utk kita.. ^_^

    ReplyDelete
  17. You are not alone... or You'll never walk alone (fanatik liverpool..hehe)

    ReplyDelete
  18. toksah sokmo cakap forever alone lah.orang2 sekarang punya ayat lah ni..dah ramai yang terikut -ikut ..kan??. .. hbis yang selama ni jadi peneman setia kita selama ni siapa?? Allah S.W.T kan ada ^_^

    ReplyDelete
  19. ..Allah tau apa yg terbaik utk kita..

    ReplyDelete
  20. kita tak bersendirian..kan ada DIA..

    ReplyDelete
  21. Pasni akan ada la tu datang menemani.. hehee

    ReplyDelete
  22. Ye... Allah always with us... Peringatan yg sgt bermakne.. thanks...... :) :) :) :) (^_^)v

    ReplyDelete
  23. Orang selalu gune alasan "tak couple memang forever alone". Bagi saya lah, hubungan dengan Allah pun tak jaga. Ni kan pulak nak kisah tentang couple couple ni semua. Memang patutlah rasa aloneeee je sebab ignore Allah. Allah pun mungkin akan ignore kita balik. Nauzubillahiminzalik ..

    ReplyDelete
  24. takde sape yg forever alone dalam dunia ni. sebab Allah kan ada :)

    ReplyDelete
  25. Saya selalu digelar macam ni,
    Ada lagi satu iaitu 'lone ranger'...

    Saya Lone Ranger, tapi semua org kawan sy :)

    ReplyDelete
  26. Saya tak akan rasa sunyi kerana saya ada Allah. Tapi... kadang-kadang bila bereorangan mula lah syaitan jentik rasa takut. Allahhuakbar >.<

    ReplyDelete
  27. salam fais...kak lea sentiasa kena biasakan berseorangan(bertafakur sendirian) sebab satu hari nanti,kita akan 'berseorangan' jugak,kan.orang sekeliling kita ni ujian untuk mengukur keimanan untuk kita :)

    p/s-->bau nasi minyak dah semakin kuat ni fais he3...

    ReplyDelete
  28. huhu xpa,,Allah ada.. forever alone?
    in shaa Allah satu hari nty jumpa la tu yg sesuai, pesanan untuk diri sndri smenarnya,,hihi
    abg fais pon single jugak ke?
    bukan dh ad yg punya ke? hehe

    ReplyDelete
  29. mana ada forever alone..Allah kan ada... =) ibu bapa pun ada... heee =3

    ReplyDelete
  30. forever alone = forever available.. hehehe

    ReplyDelete
  31. setiap apa yang Allah tetapkan adalah yang terbaik.. pasti ada hikmah-Nya..

    ReplyDelete
  32. Betul tu Fais. Perancangan-Nya adalah yang terbaik.

    ReplyDelete
  33. Subhanallah.. mmg betul sgt tu. Perancangan Allah lebih baik dari segala2nya.. Dia yg lebih mengetahui.

    ReplyDelete
  34. Kita tak pernah keseorangan sebenarnya kan Fais..and memang betul ALLAH maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita..semuanya dah tertuliskan..

    ReplyDelete
  35. kalau cakap pasal berpasangan ni... hatti saya skg dah berat sgt. Rasanya sorang lagi baik kot. xpe, mak abah saya akan jaga saya. tak perlukan org lain dah (tu lah yg susahnya bila hati dah di siat2 sampai dah xde rasa lagi)

    ReplyDelete