Fais-SKA

Tuesday, 10 September 2013

Nikmat Keluar Makan Bersama

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam dari F@is SKA, ambe harap korang sentiasa sihat disamping orang tersayang ..inshaa'Allah =). Alhamdulillah masih dapat layan blog ni, sekarang nak online sangat pun tak dapat sebab hujan berserta guruh dan kilat. Ape pun beringatlah dahulu sebelum kena kan. Sebelum tu ambe nak ucap terima kasih kat korang yang doakan ambe kaya hehe. Alhamdulillah..mana tahu kot-kot makbul doa korang semua inshaa'Allah. Ambe pun doakan supaya rezeki korang murah dan diberkati Allah selalu =).


Malam sabtu baru-baru ni, ambe 1 keluarga keluar makan bersama di Pizza Hut Dungun. Sebenarnya dah lama tak keluar makan bersama, nak-nak dalam keadaan ambe yang bertongkat. Memang tak suka sangatlah nak keluar bila bertongkat, bimbang terjatuh je. Sebab last keluar dengan kawan pergi pasar Payang ambe terjatuh depan public. Haha bangun je..terus cover, malu kot sebab nak lompat divider tak lepas dan tongkat tersangkut kat divider tu. Awatlah pi buat tinggi sangat diviver, kecian kat golongan macam ambe ni hoho. Nasib baiklah takde ape-ape.

Atas permintaan keluarga, gagahkan juga diri ni keluar makan bersama. Walaupun Pizza bukan menu kegemaran, demi ibu dan adik yang tengah mengidam, ambe ikut jelah. Korang suka Pizza?? Ambe ni cepat muak dengan roti dan keju yang banyak. Sampai kat Pizza Hut Dungun pun dah pukul 10.15pm, masa tu yang ada pun cuma 3 keluarga yang tengah menjamu selera. Kitaorang kiranya keluarga yang last la masuk makan. Pukul 10.40pm tinggal keluarga ambe je yang menjamu selera, time tu 1 pizza dah sampai, yang 1 lagi terpaksa tapau bawa balik. Segan kot makan sambil diperhatikan pekerja kat situ. Tahulah diorang dah puas makan Pizza, tapi macam tak sabar-sabar nak kemas meja kitorang je.

Haaaa..tengok, takde orang dah =)
Hehe..siap makan ambe tolong kumpul dan kemaskan untuk diorang, kecian..macam tak sabar nak balik je semua pekerja Pizza Hut ni =). Jam pun dah pukul 11pm lebih masa tu, alhamdulillah kenyang perut suka hati. Sampai kat rumah pulak, makan lagi yang tapau punya..hehe kerja makan je malam tu. Seronok keluar makan bersama keluarga, sebab kita akan duduk semeja, bukan senang nak boleh kumpul semeja macam ni, ada je benda yang nak dibualkan. Hargailah keluarga kita yang masih ada, Alhamdulillah...Wassalam =)


“Baragsiapa yang beriman kepada Allah dan hari Akhirat, hendaklah dia menjalinkan silaturrahim.” (Hadis Riwayat al-Bukhari)

“Barangsiapa yang suka agar diperluaskan rezekinya dan dipanjangkan umurnya, maka hendaklah ia menjalinkan hubungan tali-silaturrahim.” (Hadis Riwayat al-Bukhari)

“Tidak masuk Syurga mereka yang memutuskan silaturrahim.” 
(Hadis Riwayat al-Bukhari dan Muslim)



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

92 comments:

  1. Replies
    1. hu3 sedap bg yg suka =) tp bersyukur apa yg ada..

      Delete
  2. ekeke . . lawak ohhh baca yang fais jatuh tuu
    boleh bayangkan acane
    cian dye . . ehehe . .
    ain pun tak suka sgt mkn pizza . . kalau mkn sepotong dua tu boleh laa kot
    tp tgk gambar fais ni mcm best laa pulak
    lapar pulak rasa . . hehe . .
    byk sungguh noe pinggan gelas . .
    Btw, semoga cepaat sembuh . . nanti tak yah dh pakai tongkat . . kesiann . . hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh gelak pulak dia =) he3, amin..terima kasih..lpar p la b.fast..bnyak kn..sbb 1family..

      Delete
  3. akak suka bila dapat kumpul dengan keluarga..seronok sangat..macam2 cerita yang dibualkan..lebih prefer masak2 kat rumah ramai2 dan santai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu kak =) kalau sy kat rumah susah, sbab kitorang makan xmnntu, ayah kerja biasanya bz je, jd xkn kumpul bersama..kalau kat luar..mmg terpaksa makan he3..

      Delete
  4. lepas nie bila2 free..boleh kita kompol kat situ..dekat je dgn rumah fizi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh xde hal la =) dungun dkat je dgn rumah ambe..

      Delete
  5. Kalau makan dengan orang yang kita sayang macam family memang yang x sedap pun jadi sedap..ahaha XD Yang xsuka menjadi suka..kannnnn =)

    ReplyDelete
  6. seronoknya dapat keluar makan bersama family, tengok gambar pizza tu rasa lapar pula,tapi saya pun tak suka sangat pizza ni hehe..moga cepat sembuh ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin =) terima kasih ye..yup snrok dan penuh gelak ketawa..kalau lapar p la b.fast, baik utk kesihatan dipg hari he3..

      Delete
  7. yam pun suka berkumpul dengan family dan makan sama-sama..meriah..:)..hehe..kelakar SKA jatuh...boleh bayangkan...yam pun pernah jugak jatuh tangga tym hujan..malu giler..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..sy jtuh bmbg kaki yg pth..xdelah smpai jtuh terus..smpat kwan pgg =)

      Delete
  8. Kak Erin pun tak suka sangat makan pizza..Kenapa Faiz bertongkat??

    ReplyDelete
  9. Seronoknya makan bersama family..

    ReplyDelete
  10. saya suka pizza! mse duk unimas hari tuh sanggup cari motor sewa nak dekat kul 10 malam baru dapat sebab banyak halangan. ku gagahkan jua merempit bersama member demi nak dapatkan pizza offer. huhu. tup2 pegi, dyorang cakap pan pizza dah habes. sentap mak nak! hee.
    betol tu masa bersama kuarga sgt berharga, sume bizi. makan bersama hanya berkumpul masa bulan puasa. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..tahap minat giler ni..awat xkol je?? kn ada delivery punya =) yup btol 2..kalau dpt berkumpul pn time berbuka je..

      Delete
    2. xdpt dlivery. dyorg cakap xdak orang nak hantar sbb orang yg dtg sndiri trlalu ramai.xcukup kaki tangan. konon jela.haha.btw piza bru nih xtry g! nanti dah keje baru nk g beli. doakan saya dapat keje cepat yerr. hee

      Delete
  11. betul tu..hargai keluarga selagi ada....
    sy pun tak suka pizza..sy lebih suka ayam hahaha ayam kfc :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..ambe suke budu dan petai jeruk..peh3..sedap dia lain mcm la :D

      Delete
  12. wahhhh seronoknya :) bestkan kalau keluar dengan keluarga "feel" dia lain kan :)

    ReplyDelete
  13. lama dah akak takhadap pizza. Keluarga akak sekarang suker hadap dominos. Memang puas ati hadap dominos dari pizza hehe. Apapun, masa bersama family itu lebih penting.

    Fais anak yang baik...alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin kak =) hrap jd anak baik la sy ni..rsanya pnh mkan sekali je dominos..tu pn dh lupa rsanya mcm mn..

      Delete
  14. kaki fais dop sihat ea, bagi kaki tu makan ubat ea. hihi. semoga cepat sembuh. pizza ? dalam setahun 2/3 kali je makan. fmly mira pun ssh dah nk berkumpul ramai2 gtu. paling kerap masa bulan ramadhan la, time buka pose. hari biase sume buzy. btw, family first right? alhamdulillah mereka masih bernafas. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin =) tiap2 hri keki ni cekik ubat he3..rite mira..hu3, xpelh..nnti btlah family day..leh kumpul n makan sekali..sy tu pn kakak n adik laki xjoin skali..kmpul yg mn ada je..

      Delete
    2. jangan cekik kaki tuh, cian kaki kena paksa. kasi ubat dgn kasih syg InsyaAllah cpt baik. hihi. selang setahun every raya family beloh mok la buat gathering kumpol sume habis.. ouhh xpela, still in fmly kan. btw, take care fais.. ;)

      Delete
  15. ar ar kan betul betul betul he22222, la kaki fais napa? kak hannis x tau lak kaki fais sakit napa jatuh ke?
    hurm by the way semoga cepat sembuh deh.... wat gana la jadi gitu deh... x comey la ....gurau je ... hurm kak hannis pun time cuti blik k.l baru dapat kumpul ramai2...... so bagi yang still ada parents hargailah mereka ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..kaki patah la kak =) tulang dlm proses nk smbg..Amin, terima kasih..btol 2..hrgai yg masih ada..

      Delete
  16. akak pon kalo pegi makan selalu tlg kemas kan dan susun balik elok2 sng orang nak angkat nanti. kalo di biar sepah2 pon nanti orang yang dtg kemas tu dok maki hamun tak sedap la kan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..dah mmg kerja =) kenalh terima kan..xpe, kita mudahkn urusan orang, pasti Allah mudahkn urusan kita..

      Delete
  17. Replies
    1. ambil la =) nk lg cepat call je terus..hi3

      Delete
  18. makan jama'ie..berkat..nak2 mkn dgn family..erat!

    ReplyDelete
  19. wahh..makan sungguh ..siap tolong kemas lg...pandai amik hati pekerja pizza...depa pon sonok kita pon sonok...

    ReplyDelete
  20. msti seronok kan bro fais...dpt kuar mam bersama kuarga...tahniah jgk sebab beranikan diri kuar walupun bertongkat...tabik spring kat bro...amboi...siap tapau lagi huhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg syok la =) he3, ambe cpat bosan..sbb 2 suka keluar wlaupn bertangkat, jnji ada org jga..kira cam bodyguard he3..

      Delete
  21. salam fais,wah pizza fav kak lea tu.makan siang malam pun takpe.perghh lewat betul sampai ye dah nak tutup.betul tu best makan ramai2 dengan family,kan.macam2 cerita ada he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam kakLea..hu3, minat btol tu kalau smpai pg mlam makan pn xpe =) he3..

      Delete
  22. Jemput join :)

    http://csmaryam.blogspot.com/2013/09/segmen-pertama-che-yam.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaa'Allah =) nnti ambe join...

      Delete
  23. Aminnnn..
    Wahhh.!! Makan pizza malam2x.!
    Bukan nk post sini sikittt ooo, ahhaaa

    **Pergi Dungun hari tu nak buat prank Mr.London (birthday dia) dan nak jumpa kawan2x perempuan dia yg selama nie just kenal dekat fb, mse dorang matriks duluu,ehehee Last pegi 2011, lama daa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Post dah gmbar tu ha3..owhhh..Mr.London duk dungun eh..sanggup dia dtg jauh2 tu =)

      Delete
    2. gambar jee, orang nak betul2x punya. hahaa
      eh, takk tak. Dia ambik degree dekat sana..
      Dia orang Pahang tp x sama tempat, daerah je sme.. :)
      Dapat duit gaji mse tu, lepas tu x pernah pegi Ganu..
      Ibu ayah pulak bg keizinan, pegi aje lee, ehehe
      Dpat jumpa kawan2x fb, kebetulan pulak salah seorang kawan dia tu 1 sekolah teknik dulu dengan kawan rapat eiqa dekat kolej..

      Delete
  24. org dungun ke.. kg sy di kemasek..hihi.cantik gk dlm pizza hut dungun.. lalu time blk kg, nk singgah tak singgah2... lainkali leh try singgah.
    mkn sama2 family mmg seronok.. sy ni time raya atau cuti umum blhla kumpul ramai2..itupun kalo semua blk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dkat la dgn Dungun =) owhhh..kalau Kemasek boleh pergi dkat M.M je..lg dkat..malam 2 saje je p Dungun, jenjalan skit kata org..

      Delete
  25. mmg sedap,mmg best tapi xtahan bab harga tu jer la...ehehe

    ReplyDelete
  26. bla fais nak belanja cik nor mkn pizza?hehe

    ReplyDelete
  27. cik akak makan je...yang penting jangan pizza yang ada sosej bagai tu...
    jentik pon cik akak tak nak..hahahaha...

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum S.K.A..
    1st time singgah sini ni.. Orang Dungun ke? Kalau ye, sekampung ler kite.. Heheheh..
    X pernah try agi makan kat pizza hut Dungun.. Lalu jeling2 jer.. Belum sampai seru nak mkn pizza ctu.. hehehehe..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  29. dah lama juga akak tak makan pizza.. seronok sesekali makan bersama keluarga macam tu.. kalau KFC selalu akak beli drive thru dan makan kat rumah je..

    ReplyDelete
  30. Pizza ni one of my favorites..kalau dulu suka Pizza Hut tapi sekarang kita suka Canadian Pizza coz lebih rangup and macam-macam ada...Tapi mungkin tak banyak cawangan kat Malaysia rasanya..

    ReplyDelete
  31. Lama juga tekak ni tak merasa pizza. Sesekali bolehlah...tapi memang xminat sgt pun. Lewat sgt pun makan pizzanye tu...
    Betul tu, sesekali makan luar sekeluarga memang seronok.

    ReplyDelete
  32. haha...kesiannya dkt SKA...semoga cepat sembuh ya...aamiin....JM pun selalu gak keluar makan malam dgn family tgh2 malam...kdg2 tu pukul 1.00 pagi pun boleh lagi kuar makan...haha! mmg syok! =)

    ReplyDelete
  33. wahh... ni yang makin keroncong perut mama ni.... sedapnya, mama sama macam fais gak, cepat muak, kami jarang makan pizza.. hihi

    ReplyDelete
  34. mkn ramai2 ni , tak sedap pun jadi sedap & berselera, KA paling suka sup dier kat pizza hut ni terbaik !

    ReplyDelete
  35. best dapat makan dengan keluarga.mengeratkan hubung kekeluargaan yang ada....Btw ambe suka makan pizza nak2 yang ada lebihan keju tu..hahahaha

    ReplyDelete
  36. ish,pegi blog kak mia,ada rojak,pegi blog miss aiza,ada ikan celup tepung,pegi blog SKA,ada pizza,apakah?? saje kasi lapar...ahahaha

    ReplyDelete
  37. alahai, sedapnyaaa..
    hujan2 cmni pula kalo dapat makan pizza mmg best laa..

    ReplyDelete
  38. ambe pn xsuke mkn piza...kureng ckit =)

    ReplyDelete
  39. akak suke pizza!! hehe..
    seronok sekali sekala dpt makan satu family..:)

    p/s : eh, nape fais bertongkat? akak tak tahu cite pon..ke akak yg terlambat..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy bertongkat sbb kaki patah kak =)

      Delete
  40. beznye..makan besar! kumpul ramai2 mmg bez..makin meriah
    yumida isi kesemua tabung Nuffnang SKA sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
  41. kenapalah aku tatap gambar ni di saat aku lapar :(

    ReplyDelete
  42. akak tak pernah makan pizza lagi..hehehehe..

    ReplyDelete
  43. seronoknye kuar dgn family..
    sy jrg kluar dgn family..masing2 koje + buzy.. :)

    ReplyDelete
  44. fevret aku nih pizza hut tu..kalau kat jepun jangan harap la nak merasa piza sedap camtu..piza hut terbekk!! huhu :P

    ReplyDelete
  45. wau banyknye komen..hehe takut plak sy ase nak komen kat sini....tumpang lalu sumeeeeeeeeeeeeeeee.... :) hehe... nak tanye sume jwapan dah ade..jadi sy wish je la..kaki xchat kn.. smoga cepat sembuh erk,,xyah guna tongkat dah pasni..taw3x..hehe..

    ReplyDelete
  46. nak mintak ko blanje pizza!!!!!hakhakhak...eh!!!neh dye link yang ko nak tuh...hehehehe..
    http://www.crunchyroll.com/naruto-shippuden

    ReplyDelete
  47. kesiannya jatuh.. sabar ya fais. last mkn ramai2 masa raya. hehe
    lama xmakan pizza ni..dh la hantu cheese.

    p/s: teringat org OKU dgn tongkat masa test jpj aritu.

    ReplyDelete
  48. memng best mkan dengan fmily, sbb ad org byrkan. hew hew.
    haaaa, klu pizza kt domino kurg skit muak dye...

    ReplyDelete
  49. wah!! syoknya..amboiii..rajinnya en faiz kita ni...untuk dapat pelanggan yg macam ni..hehehe..gurau2 jak ye..=D

    ReplyDelete
  50. Cedehhh.... dah lama tak makan bersama keluarga...last masa raya aritu jer uwaaaa

    ReplyDelete
  51. perut berbunyi nampak pizza . err :3 makan sesama boley rapatkan ukhwahh :)

    ReplyDelete
  52. Selamat pagi anakanda fais...cian bunda dengar criter pasal fais terjatuh tu..takperlah..sabar banyak2...tentang pizza plk..bunda tengah mengidam pizza BigBox tu...sapelah nk belanje..huhu..

    ReplyDelete
  53. Sy paling suka mushroom soup tuh.

    #seminggu dua ni mood berblog agak 'kureng', byk benda yg berlaku, harap2 lepas ni dapat bw semula cm dulu.

    ReplyDelete
  54. erkk pizza cepat muak la..tp soup dia sedap..

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum.

    hahaha, confirm jadi tumpuan istimewa pkerja2 pizza hut tu kan fais..mesti diorg merenung tajam, "bila depa nk habeh ni" ekekeke

    Mmg best makan sekeluarga..bru ni, beli kat luar mknn, pastu makan kt rumah, duduk dibawah.. wktu2 mcmnila, nak bercakap n bercerita sntai2 ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsalam =) he3..2lh..diorg tgok2 jgak..he3 mmg santai kn..

      Delete
  56. Suka juga makan Pizza. Cepat kenyang tapi cepat pula lapar balik.

    ReplyDelete
  57. sekali sekala keluar makan dengan family memang best.. rasa hubungan tu kuat.. :)

    ReplyDelete
  58. lebih nikmat kalau ada yg belanja... :P

    ReplyDelete
  59. mmg susah kut nak makan semeja dgn family.. kalau sy time ramadhan n raya je boleh makan ramai2 skali.. kalau kat luar tu mmg ada tapi x smua boleh prgi la.. ahhahaxD

    ReplyDelete