Fais-SKA

Thursday, 19 September 2013

Freebies : Mata Doodle (Part2)

بسم الله الرحمن الرحيم


Salam dari SKA =). Malam ni tak nak taip panjang-panjang, cuma nak kongsi freebies-mata doodle dengan anda yang minat buat doodle. Kalau nak mata doodle part1 boleh klik SINI. Mata doodle part2 ni simple je, ambe mula-mula belajar buat doodle memang guna mata ni letak kat doodle. Nak tengok boleh klik SINI, SINI dan SINI. Di ingatkan kembali, mata doodle ni diambil dari Google, ambe cume kumpul dan edit balik je, kemudian simpan buat koleksi sendiri. Akibat tak berapa kreatif dan mood mendoodle takde, maka sample yang ada dan boleh di kongsi, ambe kongsi jelah di blog SKA ni =). Wassalam.

P/s: Hajat nak buat juga mata doodle sendiri, tapi minat tu tak datang pula =) haha acane tu?? 1 lagi nak tanya, blog kak Aida "Kisah Si Dairy" kenapa tak boleh terjah??.



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

53 comments:

  1. akak suka juga tengok...
    tapi tak tahu nak buat apa dengan mata-mata nie nanti...
    karang dibuat pekasam....hihi..adik marah pula nanti...tu yang cik akak tak ambil...
    tunggu cik akak ada ilmu buat doodle cik akak ambil...maybe sampai bila-bila kot tak ambil..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3 xpe kak =) mata ni ada je kt sini, nnti nak akak bleh ambil

      Delete
  2. ramai jugak bloggers pakai doodle ni...memang kreatif jer tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg mmg kreatif =) mmg ramai pn bro Adhie

      Delete
  3. Perghh, cecomelllll. Nis lagi benda2 alah ni failed. Huhuhu. Bagus laa bro faiss ada minat ke arah tuuu. Hehee. Mana tahu, nanti bley sumbangkan art yang bermanfaat utk semuaaaa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh..minat art..tp xdelh kearah doodle :D he3, ni hobi skdar mncuba je =)

      Delete
  4. Salam.

    Agaknya..fais minat tang mata je ni..dpt rasa betapa bertabah adikku ni kumpul mata2 doodle :)

    #Blog Kisah Si Dairy tak leh terjah? tak leh mcmna tu? Maybe diprivatekan sbntr kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam kak =) he3, dr mta jatuh ke hati..cewah hak3..bg sy kalau doodle..tang mata dia yg main peranan tu..xthu la 2..blog k.Aida tgh bertukar kot

      Delete
  5. wah..kacak bergaya encik doodle tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak =) mnis 2 ada, kacak 2 xkot hoho

      Delete
  6. Tak pandai nak buat Fais. Tapi sukalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3 xpe cikgu =) bakat dan kelebihan masing2 pasti ada kan..lain orang lain bakatnya..

      Delete
  7. first time tengok doodle lelaki. so hensem! :) da cantik da tu... dhia tau buat orang lidi je. ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. bia btol 1st time??? rmai gak rsanya laki bt doodle..he3..org lidi pn 1seni juga =)

      Delete
  8. kita suka tengok ..semuanya cute..cute..tapi kalau nak buat sendiri tu lambat lagilah kot..memang takm creatif giler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlmbt pn =) boleh cuba..nk seng bljar dkt youtube

      Delete
  9. Asslaamualaikum SKA. pcl sungguh tak tau apa tu doodle dan seninya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam pcl :) sy pn xthu juga asalnya..tgok utube dan mencuba sndri je..

      Delete
  10. Ambik mata yea..cantik loo..mata org pandai buat x?..hehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambik la =) mata orang xpndai..krtun je reti skit2 ho3..

      Delete
  11. Mata warna coklat belah kiri nombor dua dari atas miza kenal daripada siapa. Hehe kak MIJ :D Mata kali ni nampak cool je. Comel-xomel, ayu gitu :D Alahai seronok bila tengok doodle yang comel2 ni. Ada doodle kekalkan identiti dengan matanya. Matanya sangat berharga ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..he3, dah agak da pasti dr blogger2 juga =) yup btol 2..

      Delete
  12. Comel..bro Fais guna software ape tu? Interface pon comel je nampak n user friendly.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh..photoshop 3d version?? Tak pernah pulak guna.. Untuk pc ke?

      Delete
    2. pkai a.P je =) he3, xdelh..bukan 3d ni..saje gurau komen atas tu..

      Delete
  13. Replies
    1. inshaa'Allah boleh =) ada mood ambe btkn..

      Delete
  14. salam jumaat fais yang ceria :)

    owh doodle tu apa ye fais,tak retilah lukis he3..kak lea berkenan 2 mata.nanti kalau ada mood lukis kartun senget binti benget,kak lea ambik ye.tq tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk..doodle 2 sjenis makanan kakLea :p ha3, ok kak, ambil jelh kalau nk =) tahu, akak kreatif bt doodle ni..

      Delete
  15. Wah! Pandai buat doodle gak rupanya.. Lepas ni boleh tempah.. Omey ngat mata2 doodle kat atas ni.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpandai sgt =) skadar mencuba tu boleh la..he3 nk tempah?? xambil tmpahan kot, bg free je kalau ada mood nk bt..

      Delete
  16. Suka juga tengok, cute.. buat sy tersenyum. satu lg mmg betul, blog 'kisah si diary' sy pun x boleh terjah.. x ada, by invitation only.. ada satu entri up date di blog list sy tajuknya 'stop blogging'.. wallahualam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalh kita =) bila tgok yg kreatif2 ni pasti tersenyum..mgkin k.Aida tgh ubah blog dia kot..xpe, tggu jelh

      Delete
  17. Hmm..Wanie tak tahu sebenarnye doodle2 yang semua duk sebut2..hehe..tapi apa pun memang catik dan comel..best jadi orang kreatif ni kan..saya memang tak lah..hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe =) doodle ni ada byak jenis..org yg kreatif kalau bt mmg comel..ramai blogger yg kreatif..

      Delete
  18. fais buat ke ni? mai aii...teror ny dia buat doodle..nanti ajar sy bole? tak pun buatkan doodle untuk sy ke? hihihi :P....gurau :D

    ReplyDelete
  19. Sekarang kak zara baru tngah belajar2 bt doodle..tak la cantik mcm faiz punya..hehehe

    ReplyDelete
  20. hehe.. asal wrna pink xde? teehee

    ReplyDelete
  21. ishhh, terlepas niee pasal part 1 niee >,<
    jeles nyeeee pandai buat doodle..
    Eiqa da lme nk buat tp dah try hari tu..
    Tapi menjadi.. hohooo
    Bagus bagus, lepas nie senang pegi aje blog niee :D

    ReplyDelete
  22. yang ijau tu lawa.. jatuh hati sat

    ReplyDelete
  23. semua cantik! bersinar-sinar je,hehe... saya suka mata warna biru... hihi :)

    ReplyDelete
  24. nk minta mata ni buat doodle la.. hehehe

    ReplyDelete