Fais-SKA

Tuesday, 24 September 2013

Motivasi Pagi - Dr. Zakir Naik

بسم الله الرحمن الرحيم

Astaghfirullah for yesterday, Alhamdulillah for today and Inshaa'Allah for tomorrow




Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

55 comments:

  1. dr zakir ni memang terbaik la... ^_^ dia bukan sahaja berpengetahuan dalam agama islam , malahan agama hindu pon dia tau semua kitab2 dan berjaya mematahkan setiap kata2 orang yang mushkil tentang islam.. dia juga telah mengislam kan seorang gadis penganut hindu di khalayak ramai.. tq for sharing yer fais ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu kak..video dia mmg sy suka..skali tgok je dah tertarik =) seorang dr yang pnuh ilmu pengetahuan di dada..most welcome =)

      Delete
  2. Kasi buka minda sikit pepagi ni.
    Thanks S.K.A.

    ReplyDelete
  3. Senaman untuk minda :)
    Refresh otak

    ReplyDelete
  4. Al-Quran memang lengkap tp x ramai yg rujuk..
    lg satu,
    haritu ternampak ada org ni tampal sticker kat kereta tertulis :Buddha is the way of life". Nampak sangat tiru Islam sebab kita slalu cakap Islam the way of life kan...Grr geram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..biaq p la kt depa..hidup tnpa copy n paste mmg xsng la =) yg pntg islam ttp dihati..kn2

      Delete
  5. Eiqa x pernah pulak tgok Dr Zakir niee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..dr ni terkenal juga..cuma bru thu yg dia ni org India.. =) luas ilmu dia..sgt2 kagum dgn beliau

      Delete
  6. ya ya saya suka dengan dia...Terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..smalah kita =) ambe jatuh cinta terus dgn video 2..meremang bulu roma..

      Delete
  7. akak baru mengenali dr zakir melalui entri fais.. terima aksih di atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak =) orang yg tinggi ilmu agama ptt kita kenali..sama2

      Delete
  8. subhanallah.. sgt suke quote pic yg pertama... tq so much for sharing~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome Ain =) inshaa'Allah sama2 pgg..

      Delete
  9. belum pernah dengar lg...insyallah....akan mengenalinya..thanks ye sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome kak =) takpe..yg pntg kita kenal ape yg disampaikannya..

      Delete
  10. nak kata tak pernah kenal, tapi mcm pernah dgr nama dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce pk molek gok..ha3..ustaz ni terkenal =) cuma dia bnyak ceramah luar negara..

      Delete
  11. Replies
    1. Alhamdulillah..terima kasih bro wan =)

      Delete
  12. nice sharing....baru kenal ustaz ni kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih =) xkenal maka tak cinta kan he3..

      Delete
  13. salamz...betul kata ustaz tu ..nak memahami al-qur'an kena pandu pada hadis...contoh bab semayang dh la..Allah firman dlm qur'an suruh semayang..tp tak habaq camna..nk tau semayang camna kena refer hadis...tp satu Cheq.art mushkil...Ulamak/tok guru/ustaz ajaq hidup kena berpegang Al-Qur'an dan Sunnah (Hadis) ..tp boleh kata setiap rumah org muslim mesti ada Qur'an sama ada dia membeli utk baca atau sbb hantaran kawen...tp kitab hadis Bukhari / Muslim jarang nk jumpa di setiap rumah org muslim..pasni kena tukaq plak hantaran kawen wajib ada Qur'an dan Hadis sebagai pakej lengkap perkahwinan...sekadar pandangan ja ..kalau salah mohon maap nooo...heheh

    jemput singgah...
    http://celotehcheq-artz.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol 2 bro =) ambe stuju sgt2..kalau nk bg bia la pakej siap2..bru mantap skit iman kita ni

      Delete
  14. alhamdulillah for this sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah =) sharing is caring

      Delete
  15. yup, nice sharing fais. eh, tukar dp blog ke ? fellani ea ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ2...ha3 dah smggu tukar la..xdelah bro..nop fellaini..orang lain 2..nk machingkan dgn tema blog je =)

      Delete
  16. byak ilmu yg harus kita dalami dlm al-Quran..time kcih faiz..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol 2 kak..ilmu ni kena sntiasa ditambah, tak kiralah bab Al-quran atau pun lain, sama2 kak Zara =)

      Delete
  17. Betul tu.. berpeganglah pada Al Quran & Hadis.. Marilah kita sentiasa berselawat keatas nabi & rasul saw.. T kasih diatas perkongsian.. semoga Allah sentiasa memberkati saudara Fais.. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2..Amin =) Jazakallah khairan kathira saudara Khir..

      Delete
  18. Dr Zakir Naik, Ahmad deedat! dua2 insan hebat! sgt2 admire dgn mereka! bila berdebat! hmmm ambik kau...punya pedas jawapan dia bagi..mendalam lagi!.. =)

    ReplyDelete
  19. tq share yer.. done clik2 nuffnang dah !

    ReplyDelete
  20. nice sharing.. kitab itu dh lengkap sejak diturunkan :)

    ReplyDelete
  21. Sama-sama belajar untuk memenuhi ilmu didada k...

    ReplyDelete
  22. Tq for sharing! :)
    A very nice sharing.

    ReplyDelete
  23. Mungkin ia lekat dan mudah untuk kita terima, tapi tidak semudah itu untuk diterima oleh orang2 yang murtad, atheist dan juga kafir. Moga kita terus ditetapkan iman.

    ReplyDelete
  24. Terima kasih Fais. Perkongsian yang bermanfaat.

    ReplyDelete