Fais-SKA

Monday, 30 September 2013

Hamba Insan Yang Lemah

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera dari SKA kepada semua pembaca, macam mana kehidupan seharian anda hari ini?? Harap semuanya dalam keadaan baik sahaja. Hari ini merupakan hari yang terakhir kita dalam bulan September 2013, esok dah masuk bulan Oktober. Cepat betul masa berlalu kan, agak-agak ape khabar iman kita pada bulan ni?? Tepuk dada tanya iman. Alhamdulillah bulan ni banyak entri yang ambe terbit berbanding bulan-bulan sebelum ni. Banyak pula masa ambe habiskan layan blog SKA ni. Terasa syok pula berblogging bila kita saling kenal dengan blogger-blogger lain. 

Sebenarnya ambe nak mohon maaf kepada sesiapa sahaja yang pernah terasa dengan ambe. Tak kiralah terasa dengan entri blog ni, cara ambe komen kat blog anda, terlebih gurau, tak follow atau tak terjah blog anda. Kadang-kadang benda macam ni ambe bimbang juga sebab ada sesetengah blog yang mengadu macam-macam. Sebelum terjadi kat ambe, lebih baik mohon maaf awal-awal. Jika ambe tak follow blog anda, sila tinggalkan link blog di shoutbox. Kadang-kadang yang takde link blog nilah susah kita nak terjah balik. Jika kata ambe ni sombong, jum kita jumpe depan-depan, boleh juga ambe belanja makan keropok lekor hehe.

Kadang-kadang ambe ni terlupa, kadang-kadang ambe ni lambat terjah blog anda. Ambe minta maaflah, perkara macam ni bukan disengajakan tetapi tengok atas keadaan. Harap ada yang faham. Ada masa, pasti ambe blogwalking ke blog-blog yang pernah ke blog SKA ni. Sebarang teguran dan cadangan yang membina, inshaa'Allah diterima dengan hati yang terbuka. Jazakumullah khairan kathira. Wassalam.


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

42 comments:

  1. ecox dh kita bkal melangkah ke bulan oktober kn,,terasa skejap sgt..lgi 2 bulan kita bkl mlangkah thun bru 2014 . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup terasa sekejap je..harap amalan kita pn bertambah sama =) kena tnamkn azam baru dah ni

      Delete
  2. Semoga S.K.A terus maju ke hadapan. Follower dah nak cecah 600 tu. Tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIkgu pn sama =) smoga terus maju, inshaa'Allah..cikgu lg hebat..dah nk cecah 600 juga..tahniah2..

      Delete
  3. maaf diterima..hoho. moga bulan baru lebih baik daripada sebelum ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK2 terima kasih dak kecik XD Amin..harap mcm tulah utk kita semua..

      Delete
  4. Semoga hari esok lebih baik dari hari ini.. Selamat Maju Jaya :-) ..Hmm.. brapa hari lagi ye dah nak raya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..akak pn samalh ye =) he3, memandangkan kita xpuasa..sy xkiralh pulak kak kui3..jum tgok kelandar sma2

      Delete
  5. Setakat ni fais antara blogger yang paling rajin singgah blog wanie...terima kasih sesangat ye..semoga terus maju dan sentiasa dalam redha Allah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..agak2 dpat hadiah x?? ha3 gurau je =) sama2..xdehal la support blogger baru..Amin, awak juga Wanie

      Delete
  6. xpe² dimaafkan..wahaha padahal sama je kita...kdg² lewat terjah blog kawan²..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3 terima kasih maafkn =) xpe2..muhasabah diri

      Delete
  7. Memang seronok dapat ramai kawan baru hasil berblogging ni.. *cewah. haha*

    no hal lah semua tu.. kebanyakannya blogger ni part-time je.. utk isi masa lapang.. mesti ada komitmen yg lagi penting.. lambat terjah balik, lambat follow and macam2 lagi tu takde ape sgt pun..

    apa2pun, teruskan berblogging ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak r..yg part time tu stuju =) xde ape pda aisya..pd orang lain?? jeng3..

      Delete
  8. memang sombong pun.. hehe.. jangan marah akak gurau je.. akak pun sama juga.. selalu sempat balas kunjungan je dalam keadaan internet akak yang slow macam siput sedut ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3..ok kak, jum sy blnja mkan kpok lekor cicah budu XD ok kak, sy fham msalah 2..sbar jelah =)

      Delete
  9. Semoga hari-hari esok lebih baik ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smoga hari2 esok kita semua lebih baik..Amin.. =)

      Delete
  10. kopok2 :D
    semoge trus maju..maju terus maju,saya mesti jaya.. hoho.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat?? nk budu ke?? XD.. Amin..

      Delete
  11. Haha tak habis2 dengan kopok dia . Hehe . Btol2 terasa sronok kan kalau kita sling kenal kawan2 blogger pyka dulu pon tak aktif sekrang je dah aktif dlam blog blik . ;) hope blog nie terus maju oke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..kopok sedap kot =) aktif, jgan xaktif..rugi kalau tggal kawan2 ni..samalh blog Pykaa pn

      Delete
  12. SKA terr.. betol tu cakap awop bila kenal blogger2 rasa hepi je nak berblog. hehe. keep it up f@is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak r..harap smgat 2 ada lah utk fatin =) okeh u toO..up2 tinggi ke awan keh he3..

      Delete
  13. betul tu, payah kalau takde link mereka-mereka yang "terjah" kita,
    kadang-kadang kekangan masa juga buat kita terlewat nak "terjah",
    semoga terus maju jaya SKA! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu Affy..okeh u toO..moga maju jaya =)

      Delete
  14. blogwalking sambil bace2 entry lepas.. seriau tengok kat tempat awak patah tue.. semoga sihat sentiasa.. yepp2 horeey.. esok dah bulan 10..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..terima kasih =) awat hepi sgt?? ada ape dgn blan 10??

      Delete
  15. Salam,
    Semoga esok lebih baik dari hari ini dan semoga bulan depan menjadi lebih cemerlang dari bulan ini.
    Maaf Fais...atas segala salah silap, keterlanjuran dan gurauan yg mungkin mengguris hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam..Amin..samalah utk bro BM juga..xdehal la, rsanya xde sape2 lagi yg bersalah dgn ambe ni he3 =)

      Delete
  16. sama2 minta maaf kalau kdang2 xsempat nk baca entri fais eh =) semoga bulan oktober akan lebih baik dr bulan lepas. harap2 macam tu la. hehehe. nasib baik selama ni bergurau pun fais xambil hati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh xde hal la =) faham sgt, ada yg blogging hnya part time je kan..lgpn bkan paksaan..Amin harap2 mcm tulh..dah nm bergurau..xnk ambil hti..baik ambik jntung terus XD

      Delete
  17. dont worry.. semuanya ok ajer...
    sy pun mintak maap ye jika ada terkurang dalam apa2 hal..
    :)

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah. Semoga hidup S.K.A sentiasa di rahmati Allah dengan niat yang lebih baik. Insyaallah :)

    ReplyDelete
  19. x pe biaselah tu ,,acik pun kadang blogwalking mana yang termampu saje :)

    ReplyDelete
  20. ye..kathy pun sama fais..mana termampu dan ikut kemampuan line internet juga...

    ReplyDelete
  21. sama la saya pun.. nk mntak maaf jugak andai ada tersalah silap.. harap dimaafkan..

    ReplyDelete
  22. Ambe pun mcm tu juga, mmg ingat blog mu, tp kekadang terlambat.. kekadang line pulak lambat. Apa pun ingatan & silaturrahim mmt ttp berterusan.. salan Oktiber ye Fais.. :)

    ReplyDelete
  23. hamba pun minta maaf juga. lately dah kurang bw. utamakan yg mana utama dulu.

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum fais.wah rindunya kak lea nak komen laju2 kat sini he3...

    tqvm tau sudi jugak singgah.owh kak lea terpaksa remove kejap shoutbox sbab nanti ada je letak link iklan mengarut2 huhu.kak lea pun nak minta maaf sepanjang blogging,kalau jarang dapat singgah blog fais.fais di antara kawan blog yang memang friendly,happening,caring and kreatif (owh nak doodle free lagi he3)

    psst...kak lea quite busy sekarang ni fais.kerja kat office menimbun,nak buat audit akaun huhu.berpinar mata tengok nombor2,nak muntahhhh.mana nak pindah rumah lagi.ingat nak duduk rumah sewa lagi setahun,nak tunggu rumah yang kak lea beli...siap.tapi owner nak duduk pulak adeih.nak tutup akaun tm ingat nak pakai Yes je.rindu gila kat blog tak tau nak cakap macam mana he3..nanti kak lea free kat office kak lea singgah komen previous entry tau ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kakLea =) fokus je pd kerja..blog ni time cuti pn xpe..he3

      Delete