Fais-SKA

Friday, 5 July 2013

Keinsafan Diri

بسم الله الرحمن الرحيم


Salam Jumaat dari SKA, alhamdulillah masih lagi dapat bernafas di dunia ni =) ambe harap korang semua sentiasa sihat disamping keluarga tersayang, in.shaa.Allah. Pagi ni cuma nak share 1 lagu nasyid dari kumpulan Fursan. Tajuk lagu sama seperti tajuk entri kali ni. Lagu ni popular di radio ikim.fm pada tahun 2011 (nampak sangat ambe ni ketinggalan -.-"). Yang bestnya anggota kumpulan Fursan ni adalah askar kesemuanya. Nak dengar klik je video ambe share kat bawah yup. Best lagu dia, alunan muzik seruling sayu-sayu je, memang menenangkan. Lirik lagu ni pun penuh bermakna, jum sama-sama muhasabah diri di hari jumaat yang mulia ni. Semoga bermanfaat, wassalam =).




Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

45 comments:

  1. salam jumaat.. memang menginsafkan dengar lagu ni fais.. nice sharing..

    ReplyDelete
  2. salam semangat... setiap insan harus berada pada keinsafan

    ReplyDelete
  3. Sy selalu tak dapat tgok video2 yg diupload sbb on9 by ipad.
    #tak dapat nak dengar :(
    Salam jumaat

    ReplyDelete
  4. Thanks fais. di pagi jumaat yg cerah ni, layan jugak lagu2 nasyid mcm ni. Permulaan pagi Jumaat yg aman dan rilex.

    ReplyDelete
  5. nasyid kumpulan lama , selalu dengar time kat sekolah , sebab diorang selalu pasang kat asrama...salam jumaat :)

    ReplyDelete
  6. Salam jumaat fais,
    Syukur dapat sekali lagi bertemu di penghulu segala hari. Banyak peluang ganjaran boleh kita dapat hari ini. Yang lelaki, jangan lupa sembahyang jumaat ye...eh lupa plak, boleh sembahyang di masjid ke? Kalau boleh alhamdulillah...kalau tak pun kat rumah ajelah...uzur, hehe (jgn marah ye..saja mengusik, senyum sokmo :)

    ReplyDelete
  7. cik akak pon ketinggalan juga...huhu...
    kena dengar lagu nie....
    salam jumaat dik....
    pegi Solat lagi dik...:)

    ReplyDelete
  8. walaupun lagu lamaa tapi ttpi best ^_^ :) slmt jumaat bro fais ^^

    ReplyDelete
  9. salam jumaat..
    wah lama tak dgr lagu nasyid ni..:P

    ReplyDelete
  10. salam jumaat anakanda fais..lagu nashid ni santapan rohani kita ... sedap telinga mendengarnya..

    ReplyDelete
  11. best lagu nie, acik suka nasyid :) kumpulan ini bbanyak lagu best selain lagu nie, wsyukran siarkan lagu nie

    ReplyDelete
  12. K.Aiza~ Salam Jumaat kak =) trima kasih

    Rusydi~ Salam..btol 2..

    Teena~ Salam Jumaat =) he3, awat xbleh?? ipad bkan power ke??

    B.Wan~ Most welcome =) Alhamdulillah..

    Nang~ Salam jumaat =) hu3 sy je yg ketinggalan..

    B.BM~ Alhamdulillah..Salam jumaat bro BM =) he3 sokey, hm stkat ni xdpt nk prgi lg =( mmg sy rsa sedih sgt2 sbb kekurangan ni..harap Allah maafkn sy..

    Zahara~ Salam jumaat =)

    C.Akak~ Best lagu ni kak, dgr lah =) hmm belum b'kesempatan lg kak =(

    Izan~ He3..best op =)

    MF~ Salam jumaat..he3 samalh, kalau layan pn time dgr mp3 kt hp..

    Bunda~ Salam jumaat bunda =) yup betol 2..

    Acik~ Nasyid mmg best, mendamaikn je..Afwan =)

    Ana~ Alhamdulillah..tq2 =)

    ReplyDelete
  13. Di sekolah ada seorang cikgu tiap-tiap pagi dia buka IKIM. Saya yang duduk di sebelah mejanya pun turut dengar. Alhamdulillah, tenang diri.

    ReplyDelete
  14. Lagu ni memang best. Buat tersentuh hati dengan dosa semalam. :') bila dgr time malam, ermm....

    ReplyDelete
  15. Helmi~ Alhamdulillah =)

    Emikdza~ =) in.shaa.Allah best dn byk mnfaat dr lagu ni..

    ReplyDelete
  16. Jangan sedih2 ye, Allah itu maha adil lagi maha mengasihani hambanya. Yang penting jgn ditinggal solat 5 waktu tu. Lagi satu...jgn anggap ianya kekurangan tapi anggaplah anugerah Allah yang pasti ada hikmah besar disebaliknya... Senyum skit =)

    ReplyDelete
  17. ada juga pernah dengar, insha Allah nanti nak dengar banyak kali

    ReplyDelete
  18. kak lea pun suka lagu ni,otw nak ke office suka tenangkan diri pasang ikim fm.pukul 8.15am macam tu dengar doa dhuha.tapi sampai je office bos suruh pasang suria fm.tengahari sinar fm,petang mix fm..dah macam dj kak lea ni.

    ReplyDelete
  19. selalu jgk saya dgar lagu nasyid ni.. siap ada video dia lg dlam hndset.

    ReplyDelete
  20. B.BM~ Alhamdulillah he3..trima kasih atas nasihat =)

    K.Tihara~ In.shaa.Allah kak =)

    K.Lea~ he3..byak btol tukar siaran..boss pn dduk 1 meja ke kak??

    Zaki~ he3 ambe pn bru dwnld..mmg sblum ni xpnh dgr

    ReplyDelete
  21. salam jumaat.. dan perkenalan fais..huhu..
    semoga ramadhan akan datang lebih barakah..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sajam jumaat dn pknalan juga gee =) Amin Ya Allah, terima kasih..

      Delete
  22. Alamakk terlepas 2 jam pulakk hari jumaat.. ehhe
    Suka lagu tuuu.! Sangat2x,.!

    ReplyDelete
  23. salam sabtu bro. hehe. terlewat 1 hari. aku betul2 bz semalam. ;)

    ReplyDelete
  24. mengalir air mata sya dgr lagu ni..... :') (y)

    ReplyDelete
  25. lirik yang penuh keinsafan... tabik abang askar! :)

    ReplyDelete
  26. blh thn jgk lagu 2..hehe

    ReplyDelete
  27. Jumaat hari yg paling CK nanti2kan :)

    ReplyDelete
  28. Best lagu ni. Lama dah tak dengar nasyid. Memang memberi keinsafan. :)

    ReplyDelete
  29. ok sangat!!!macam permualaan ost filem aku masih dara....tapi,best!!!!

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah... best2 lagu nie :)

    ReplyDelete
  31. entry khas untuk ko!!!!!
    http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2013/07/suprise-buat-sponser.html

    ReplyDelete
  32. nice sharing fais.. selamat menyambut ramadhan :)

    ReplyDelete
  33. wah berbakat tol dorank ni...lirik mmg terbaik...thanks for the sharing bro ska

    ReplyDelete
  34. tak pernah dengar lagi lagu kumpulan Fursan :) nice sharing

    ReplyDelete
  35. Terbaekk..berjaya buat hati tersentuh..

    ReplyDelete
  36. suka la lgu dia.. mendayu.. >__<

    ReplyDelete
  37. best laa lagu ni . .
    askar tapi suara fuhhh mmg best laa . .
    hee

    ReplyDelete