Fais-SKA

Sunday, 14 July 2013

"Giveaway Pheonix"

بسم الله الرحمن الرحيم

Klik banner kalau nak join..Tamat pada 28 July 2013


Walaupun takde dalam syarat, ambe nk bagi jugak sebab ambe join GA bro Pheonix ni..
1~ GA ni terbaik, lain dari yang lain.
2~ Nak support GA bro Pheonix.
3~Takde ape nak buat, mood ok, so..join la segmen.
4~ Banner tu cun la, ambe suka.
5~ Nak menang hadiah misteri, ambe tak pernah menang pun lagi hadiah dari mana-mana segmen.
6~ Kita kawan kan?? haha.
7~ Syarat best, lain dari yang lain.
8~ Ingin mencuba nasib di bulan Ramadhan yang mulia ni.
9~ Hadiah of course la gempak.
10~ Sebab GA ni menguji minda, jenuh gak duk fikir 10 sebab ni hehe (boleh terima tak sebab ni =.="?? )..

Cerita best pengalaman bulan puasa takdelah banyak sangat, tapi ambe nak kongsi 2 cerita best bagi diri ambe.

1~ Pengalaman best ni masa ambe budak-budak lagi. Time tu mercun tak macam sekarang susah nak dapat =). Ambe dulu suka dengan mercun bola. Kebetulan depan rumah ada 1 selinder besi untuk postman letak surat dalam tu. Tapi ambe buat sebagai meriam mercun bola di bulan puasa. Yang best nya time tu ada perang mercun sape paling kuat antara kampung, ambe pun join la sekali. Fuhh..dah macam perang Malaysia vs Amerika vs Israel je, last-last Malaysia menang sambil tersenyum puas, hakhakhak...lepas tu kena marah dengan ayah sebab bising. Rindu betul la nak buat balik.

2~ Pengalaman kedua, time tu 2 hari lagi nak raya. Pengalaman berkonvoi 2 buah kereta balik kampung kat Kedah =). Kitorang gerak lepas terawih, memang syok la drive sambil nyanyi lagu raya. Ambe ni jiwa muda, drive memang nak laju je. Dah la banyak kereta, time tu la kita nak tunjuk skills pemanduan kita hehe. Drive jauh-jauh memang best, nak-nak balik raya pula tu. Pengalaman yang buat ambe teruja nak balik beraya, lagipun dah lama tak beraya kat kedah =). Alhamdulillah, tu jelah pengalaman nak kongsi. Wassalam.

Mangsa Tag :
1~ KakAiza.
2~ Mia.
3~ Zara.
4~ CikAkak.



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

36 comments:

  1. wakakakaka!!!!yang ko pon gatal nak tulis 10 sebab tuh dah kenape....
    adoilahhh!!!!n'way,aku dah tulis mende tuh x masuk dalam syarat!!!hakhakhak...nanti ko delate 10 sebab tuh!!!k...
    mesti bunyik mercun pos ko tuh kuat kan??heheheh...
    n'way thanx sudi join munkin ko pemenang 2 hadiah tuh....hehehhe...
    p/s:thanx pk sebab tuh!!!!nak tegelak pon ade!!!!

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. baru buat draft utuk join GA nih.. nak buat pnjg biar dia xlarat nak baca...wkakakaka :p

    amboihh..pertndgn mercun pun ada? first time dgr....-_- idea sape tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..terbaik la..bia muntah org yg baca =) idea sndri je..dgar ada org lawan mercun..timur vs brat..sy yg kt tengh2 join la skali..ha3 xnk kalah..

      Delete
  3. hahaha....nak join juga...tak tag cik akak pon...hihi....
    semoga berjaya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3 tu ada =) joinlah..nk jugak baca pglaman c.Akak b'puasa kt Sarawak mcm mn..

      Delete
    2. hihi...kena tuliskan sebab ke...hihi...
      gempak lagi kalau ada sebab..hahaha

      Delete
  4. haha..suka yg nie.6~ Kita kawan kan?? haha...btw..good luck bro..:D

    ReplyDelete
  5. selamay ber GA ye S.K.A..

    pengalaman raya yang first tu ckj pernah rasa. tp tak de la join sekali. juz tgk sepupu2 lelaki n pakcik ckj main. mmg perang habis la.. lawan dengan kmpng sebelah.. haha.. mmg best masa tu.. sekarang da tak boleh da nak main mercu sebarangan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih =)hak r betul tu..skrg ni xmcm dlu..dlu kalau main pn berhati-hati je..

      Delete
  6. selamat bersegmen.. thanks sudi tag akak.. insya-Allah akan join.. wah.. fais suka main mercun ya kecil-kecil dulu? memang asal kedah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup suka la main mercun dgn berhati2 he3, yup asal kedah kak, alor staq Kedah =)

      Delete
  7. hehehehe good luck kelakar plk cerita nie :)

    ReplyDelete
  8. dulu boleh laaa nak main mercun kebaboom sane, kebaboom situ....sekarang payah dahhh nak rasa pengalaman camtu lagi....
    teringt pulak dulu malam sebelum raya cousin2 pakat lawan main mercun sampai nak pecah gegendang telinga dengarr...haha

    ReplyDelete
  9. alah mangsala plk..heee..tak pe2 ..ceq cuba na..=D

    ReplyDelete
  10. selamat bersegmen n good luck fais.kecik2 dulu akak main bunga api je..mercun2 ni tak berani lagi2 mercun bola..

    ReplyDelete
  11. Rajin... hehehehe semoga berjaya :)

    ReplyDelete
  12. gudluck.. ohh suka main mercun jugak eh. fais asal kedah ke? hehe

    ReplyDelete
  13. Bila cite pasal pengalaman raya mesti akan ada yg berkait dengan mercun dan meriam...Mu mesti nakal!
    Semoga berjaya...ade le rezeki tu nanti :)

    ReplyDelete
  14. hihihi, sonokkan drive balik raya, mama tahun ni raya di selangor...
    gud luck dari mama yerr...

    ReplyDelete
  15. best sekali GA ini. wish u the best

    ReplyDelete
  16. yaya join..done klik-klik iklan disini http://www.cikyaya.my/2013/07/giveaway-pheonix.html

    ReplyDelete
  17. Selamat berGA SKA...banyak betul segmen puasa2 ni kan. bilala CK nak join. sapela bernasib baik yg CK nak pilih utk 1st join segmen nanti...

    ReplyDelete
  18. Ada harapanlah ni, dah tokei dia bagi green light. Walau apapun semoga berjaya.

    ReplyDelete
  19. Goodluck S.K.A !!
    Dapat hadiah jangan lupa share dekat eiqa sikit, ahhaha

    ReplyDelete
  20. haaa...amekaw..bg 2 citer age..huhu..ade pngalaman cmtu kat asrama..budak laki men lwn meriam ikut kelas..mcm kat negara iraq da rase..sekali kantoi ngan warden..ha..siap..berbirat sume kena rotan..hehe

    btw, gdluck fais..

    ReplyDelete
  21. Pehh mercun bola tu. Bingit telinga. Haha~

    ReplyDelete
  22. tahniah!!!anda pemenang hadiah 'the best entry'
    1)angpau raya rm20...
    http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2013/07/senarai-pemenang-pheonix-giveaway.html

    ReplyDelete