Fais-SKA

Wednesday, 24 July 2013

Wordless Wednesday #4 - Saham Akhirat

بسم الله الرحمن الرحيم


Ladang ~> Kuasa, Harta, Facebook + Blog, Kerja, Isteri & Anak-anak 



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

39 comments:

  1. nice sharing...carilah bekalan akhirat secukupnya...selamat bersahur,,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik?? lewat tido bro..qiam smbil study ke?? he3..selamat bersahur juga =)

      Delete
  2. wahh suka ayat di atas , dunia tempat kita mencari amalan untuk bekalan akhirnya .terima kasih peringatannye

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hm...facebook maybe sebagai tempat perkongsian ilmu atau peringatan kepada teman-teman yang lain ke arah kebaikan..baik yg kte kongsi baik jugalah ganjaran yang kte perolehi..betul ke camni fais?

      Delete
    2. tak kira la ape pun =) selagi dpt tmbh saham pahala..kongsikan je..

      Delete
  4. Aah, blog pun antara medium utk dijadikan saham akhirat...
    Kalau kita gunakan kuasa, harta , kerja & mendidik keluarga di jalan yg betul, agak2 saham tu berkembang kan.

    ReplyDelete
  5. Ya..media sosial andalah yang terkini dan paling berkesan dalam menyampaikan, menyebarkan, berkongsi ilmu. Gunakan ia sebaik mungkin kerana kesannya amat besar. Berhati2 juga keran takut pahala amal jariah yg dicari tapi dosa berterusan yg kita dapat. Fakta dan kesahihan perlu di pastikan sebelum ia di terbitkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik header baru...dalam hati ada taman, hehe

      Delete
    2. he3..taman ramadhan =) betol tu, setuju sangat2..

      Delete
  6. Salam.

    Bukan setakat blog n fb je fais..semua jenis social media :)
    Berhati2lah bila berkongsi sesuatu cerita.

    Sekarang ramai suka share, tapi tak pernah selidik sumber asalnya dari mana. Takut nanti benda yang betul dikatakan salah, yg salah dianggap betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmslam :) btol 2 lana..yg menghairankn skrg ni..byk hadis palsu..pelik jugak..

      Delete
  7. betul , dunia sekaranglah tempat mengumpul segala kelengkapan sebelum mati.

    ReplyDelete
  8. Tazkirah pagi...good one bro! :)

    ReplyDelete
  9. Good entry. Manfaatkan media sosial sebaik-baiknya, gunakan pemberian Allah dgn sempurna.

    ReplyDelete
  10. jika salah bercucuk tanam semua tu, pasti rugi di akhirat kelak..

    ReplyDelete
  11. setuju sgt..hanya amalan yg dibawa ke sana..

    ReplyDelete
  12. nak menuai hasil kenalah berusaha..btw tq sharing

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..sama2 muhasabah diri.perbaiki & lipat gandakan amalan di dunia untuk bekalan di akhirat.kita semua hanya berlakon sekejap saja di pentas dunia.ajal maut pasti menjemput.cukupkah bekalan kita untuk berdepan Allah Yang Maha Hebat .....

    ReplyDelete
  14. tersurat dan tersirat :), dunia dan akhirat biar balance , baru bahagia hidup

    ReplyDelete
  15. terima kasih utk peringatan ni ye :D

    ReplyDelete
  16. InsyaAllah bro...beringat-ingatlah kita selalu..dunia ini hanya sementara...beribadahlah sebanyak mungkin... InsyaAllah kebahagiaan yang kekal sebagai balasan, Amin... suka tengok gambar tu bro? edit sediri ke? simple..tapi... penuh dengan mesej~

    ReplyDelete
  17. setuju sangat-sangat :)
    thnxx mengingatkan :D

    ReplyDelete
  18. as-salam , singgah pcl di sini...ada sesuatu peringatan bagus, alhamdulillah. sesama kita tambahkan saham akhirat.

    ReplyDelete
  19. Insya Allah.. yang penting kita tau gunakannya ke arah kebaikan..

    ReplyDelete
  20. saham akhrat yg sy tahu wakaf sbg contohnya.elok juge bulan puasa ni wakaf dan sedekah byk2 .kan kan kan :)

    ReplyDelete
  21. Betul tu. Kita kenalah "rajin menyemai benih" moga di akhirat kelak dapatlah membantu kita.

    ReplyDelete
  22. insyAllah...biar kite buat yang terbaik......hehehehhe...

    ReplyDelete
  23. Apa yang kita lakukan didunia ni la yang akan dibawa ke akhirat nanti kan. ^^

    ReplyDelete
  24. Thumbsss up bro :)
    Ayat dalam gmbar tu penuh mksud dia kan..

    ReplyDelete
  25. =') smga amalan kita diterima olehNya=')

    ReplyDelete