Fais-SKA

Monday, 15 July 2013

Korang Asal Mana ye??

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam dari SKA =). Alhamdulillah, hampir seminggu dah kita berpuasa kan, cepat betul masa berlalu. Semoga hari-hari kita yang akan datang lebih baik dari semalam, in.shaa.Allah. Ambe nak tanya korang sikit boleh?? Kira macam banci la, 2 soalan je tak banyak pun. Ambe nak tanya, korang asal dari negeri mana & sekarang tinggal/menetap di negeri mana??. Saje je tanya ni, niat ambe suci & bersih lagi, cuma nak tahu je. Walaupun kita sama-sama blogger tapi ambe tak kenal pun korang dari negeri mana. Mana tahu esok-esok ambe kahwin, senang nak jemput..hehe, tak pun boleh jadi tour guide ke, atau yang buat bisnes sendiri tu, boleh jugak ambe singgah kat kedai korang, boleh minta diskaun 90% =).

Terengganu
Kedah
Macam ambe, asal negeri Kedah, tapi sempat merasa 2 tahun tinggal kat kedah. Lepas tu kena ikut berpindah ke Terengganu sebab ayah kerja kat Kerteh. Rumah family memang dekat dengan mcD dan Mesra Mall Kerteh. Dua negeri ni ambe sayang sangat dan memang negeri yang best, jomlah melawat Terengganu dan Kedah, mesti syok punya =). Tu jelah serba ringkas ambe kongsikan, korang pulak??????



Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

68 comments:

  1. akak orang perak..moh le ke kole kangsor yop..
    ekekek

    ReplyDelete
  2. jom kenalan...hihi...

    cik akak orang sarawak...hihi

    ReplyDelete
  3. owh, fais memang asal kedah la? akak asal perak (hulu perak), sekarang menetap di selangor

    ReplyDelete
  4. Asal Sibu Sarawak.... menetap dan bekerja di Mukah Sarawak...salam kenalan

    ReplyDelete
  5. Salam.. saya anak jati kedah.. tak pernah pisah dengan kedah.. keja pun dengan kerajaan state..so, kedah tetap dihati selamanya.. hehe

    ReplyDelete
  6. saya asal Pulau Pinang dan menetap di Kedah... :)

    ReplyDelete
  7. acik orang johor :) belajar di shah alam

    ReplyDelete
  8. Kami orang MELAKA, bersekolah di Klang, then sambung belajar di Penang, skang tgh praktikal di MELAKA semula :)

    peace ^,^ kita orang MELAKA

    ReplyDelete
  9. ckj asal perak. menatap kat KL da berbelas thn da.. tp bakal kembali menatap di negeri asal tak lama lg.. >_<

    ReplyDelete
  10. salam fais..
    akk org negeri sembilan.. huhuhu~~~^^

    ReplyDelete
  11. aku asal dari muar, johor, sampai sekarang menetap di muar, johor,. Nak juga merantau tempat lain..

    ReplyDelete
  12. deno asal terengganu,, umah pun duk KT.. jauh kalau ke kerteh,, amik masa 2 jam... phewww...

    ReplyDelete
  13. Dari Terengganu nak pi Kedah, mesti melalui negeri ini...Itulah negeri asal teman. Sekarang tinggal di negeri Selangor.

    ReplyDelete
  14. asal hulu perak..
    sekarang di KL..
    pernah menimba ilmu d kedah 3 tahun..memang heaven gile..

    ReplyDelete
  15. Negeri dibawah bayu tempat kelahiran.. Cyberjaya tempat menimba ilmu :)

    ReplyDelete
  16. syuk dari johor ,
    minat pasukan bola johor darul takdzim
    minat sultan ibrahim :)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum..
    Fatin anak kelahiran Perlis, sekarang menetap di Kedah.
    Dah jadi orang Kedah dah.. Hehe :D

    ReplyDelete
  18. Asal Alor Setar Kedah...membesar di Selangor dan skrg menetap ni Kulim, Kedah. Aku pun selalu pindah randah juga.

    ReplyDelete
  19. Asal pahang..tingkatan 1 pindah mai kedah..maka cakap pun dh mcm owg kedah..
    mcm kenai je bukit tu..hee

    ReplyDelete
  20. As salam SKA......

    Akak pula orang kedah sempadan thailand tapi sekarang menetap di selangor....

    ReplyDelete
  21. Keme orang perak.. tapi lahir kt selangor...
    Mse mula2 duk perak.. kalau bola, selangor lawan perak.. still sokong selangor... tp skrg, sokong perak pulak.. tp love both perak n selangor...

    ReplyDelete
  22. Asal Terengganu dan menetap di Terengganu jugak . .
    :D

    ReplyDelete
  23. PERNAH BELAJAR DI TERENGGANU UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU

    ReplyDelete
  24. asal terengganu dan sekarang masih menetap diterengganu , tapi lepas khawin tak tahu la menetap kat mana..mintak2 still menetap kat terengganu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ohh..da jumpe ea azimah? ehem2.. :p

      Delete
  25. Awok asei Perak...sekolah di Perak.....belajo 3 tahun di Johor.... koje 5 tahun di Kolumpo.....balik koje ke Perak sampei sekaghang............ Kejor Yop Kejor.... hikhikhihkhik........ kalo turun Perak...especially Ipoh.... kabo je... Insyallah awok tolong...

    ReplyDelete
  26. ambe asal ganu, tapi perantau tegar sejak umur 13 tahun.. kedah - selangor - melaka..

    ReplyDelete
  27. yaya orang selangor...mak je org perak..huhu..still tinggal dekat selangor..

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum.

    Hamba lahir di kolumpo dan membesor serta mengembang disana selama 15 thn,hehe.
    Masuk umur 16 thn, ambo pindah putrajaya sampai la ni.

    Org tua hambo org perak, jadi merasa juga la membesor diperak. Hambo pernah bercuti sakan di trgnu, memang best. Hambo suka sgt, lagi2 masa duk umah kawan, ambo duk telan kepok lekor je. hehe

    ReplyDelete
  29. Cik S orang Terengganu. Since lahir stay sana sampai 12 tahun. Then Cik S pindah Perak until now :) Still ada kampung kat Terengganu. Nanti raya balik Terengganu. InshaAllah.

    ReplyDelete
  30. Form perak (bagan serai) with love. 1987 dah pindah kl. skrg dok kat selangor...

    ReplyDelete
  31. salam fais..akak org johor dulu kini dan selamanya hehehe...

    ReplyDelete
  32. yana asal org utara :) org perlis . .

    ReplyDelete
  33. hehe..kita terbalik plak faiz..akak org terengganu..dah kawen ngan org kedah..menetap kat kedah la plak..hihi..

    ReplyDelete
  34. salam fais..sory kak lea baru keluar hosp dengan ank2,keracunan makanan (ayam percik) huhu..

    nak jawab nak jawab...hurm lahir kat kl..besor kat muar,johor-subang jaya-shah alam-nilai.kawin duk sepang,selangor.teringin nak pergi tgnu sebab hubby kata makan kat sana sedap2.masa adik pompuan study mrsm kat sana,kak lea tak dpt pergi jengok dia sebab kerja,susah minta cuti huhu..

    wah bila adik kak lea nak kawin ni he3..selamat berbuka puasa ye fais..nanti malam ni kak lea bw tau,nak baca previous n3 ^^

    ReplyDelete
  35. aku asal slangor bhai!!!!hakhakhak....slamat berbuka puasa!!!

    ReplyDelete
  36. Saya asal Kedah. Kini mengajar di Selangor.

    ReplyDelete
  37. Giorgio Asal Kelantan tp skang menetap di Selangor... (^_^)

    ReplyDelete
  38. ohh baru la tau :)
    nina asal pnang tp 2 thn kt alor star 3 thn kt ipoh..hehe

    rindu pulak kt kedah..1 negeri dh jelajah cuma terengganu belom lg. nanti boleh jln2 kerteh

    ReplyDelete
  39. asal kuching, sarawak... setahun yang lepas duduk johor... now dah balik ke kuching... home sweet home... salam kenal...

    ReplyDelete
  40. =) ketereh,kota bharu kelantan! tak lama lagi akn belajar kar serdang...kekekkekexD

    ReplyDelete
  41. akak asal,Gerik Perak nun di utara
    tapi udah 13 tahun jadi org selangor,,,

    ReplyDelete
  42. hi...asal selangor dok pun kat selangor..tapi pernah belajar kat pahang n perlis. so, 2 negeri ni sangat dekat di hati. teringin sangat nak pergi terengganu n makan keropok lekor banyak2...sebab orang memang giler keropok lekor..hihi

    ReplyDelete
  43. saya asal kelate tapi duduk putrajaya dah 5 tahun

    ReplyDelete
  44. saya orang terengganu.

    p/s: salam Ramadhan. selamat berpuasa.
    p/ss: nice blog :)

    ReplyDelete
  45. saya pulak asal dari perak dan sekarang pn msih menetap kt perak. mmg ada niat nak merasa tinggal kt negeri org tapi msih blum ada peluang lg la.

    ReplyDelete
  46. Awww.! MesraMall Kerteh.. :D
    eiqa pernah singgah sana mse jumpa kawan yg belajar dekat Uitm Dungun..
    Eiqa "keluar" masa kat kl..
    Masa form4 pindah Pahang da..
    Dekat Janda Baik, maiii laaaa S.K.A !!
    Bestt, sejukkk, ada sungai, ada resort bagaiii :)

    ReplyDelete
  47. mama :
    asal selangor, tapi sejak kawin duduk JB ni aa.. dah 9 tahun dah...
    tapi, jiwa tetap di sana.. maklum lah mak ayah, adik beradik, sedara mara semua di sana.. mama sorang je tercampak jauh nun di sini.. sedih kan?

    ReplyDelete
  48. saya asal Pahang and sekarang menetap dekat Selangor dah 18 tahun

    ReplyDelete
  49. miLa org johor..dan alhamdulilah masih di johor..x pernah age dibuang negeri..hehe

    ReplyDelete
  50. bunda lahir kat Taiping perak, membesar merata tempat, pahang, melaka, n.sembilan, ipoh, sarawak...ikut keluarga,bapak dulu tentera..last sekali kahwin menetap kat selangor...

    ReplyDelete
  51. hyee orang kedah. ^^ kita geng. :')

    ReplyDelete
  52. lupa nak bagitau anakanda rumah bunda ni pun dekat dengan mcD...hehe

    ReplyDelete
  53. Saya lahir kat Tumpat, Kelantan tapi membesar kat Muar, Johor. Lepas 13 tahun duduk sana, pindah ke Segamat, Johor sampai la sekarang menetap kat sini lebih kurang 10 tahun. Hehe ^^

    ReplyDelete
  54. ohh ohhh ok. tomato orang penang. tinggal kat johor

    ReplyDelete
  55. asal penang..tp sejak tok bawa diri ke perak puluhan thun yg lalu, jd la org perak..skang duk kat pangkor, mai la bercuti sini (jgn tny ifa pasal penang, crfirm xtau..hehe)

    ReplyDelete
  56. krole lak asal sabah, yang best kat sabah...semestinya gunung kinabalu, kolam air panas poring, pantai semporna dan hmm...byk lg bro...mai lah sabah...nnt krole bwa jln2 kat belakang rumah krole hahaha

    ReplyDelete
  57. JM sumandak sabah...tempat paling "perrgghhhh!" dkt sabah ni banyak..kalau SKA suka artifak2, pulau2 apa semua...meh gi sabah..haha! tiket terabang ke sabah..kena tanggung sendiri lee... haha!

    ReplyDelete
  58. fiza.. lahir penang, membesar kt pahang, menetap di Selangor...

    ReplyDelete
  59. syoknya duduk jejauh ni!! harap2 dapat sambung blajar jejauh sikit..hehehe.. Azwa orang selangor je.. :)

    ReplyDelete
  60. sy asal kedah ^_~ skarg kat petaling jaya sbb tgah smbung study kan,,hee nty balik kedah semula lah... sy suka dgar org ganu cakap,hee slang dy tu best dgar ;)

    ReplyDelete
  61. ambo asal kelate..tnggal pun kat klate..dari kecik sapa la loni..tnggal kat klate..tp 2/9 nie ambo bakal sambung belajar di ganu kite..hoho..unisza gong badak..insyaAllah..eceh..dpt Uni pn dkat je dgn klate..hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  62. sy asal perlis.dok selangor.ulang alik ke pahang dan kelantan 24jam..ehehe :)

    ReplyDelete