Fais-SKA

Wednesday, 29 May 2013

Senyum, Tak Perlu Kata Apa-Apa

Salam dari SKA buat semua, harap korang sentiasa sihat-sihat selalu di samping orang tersayang =). Kelmarin ambe ke Hospital Besar Terengganu di bahagian Ortopedik. Seperti biasa ambe ada appointment dengan doktor pakar tulang. Biasanya perjalanan dari rumah nak ke Terengganu ambil masa 1jam setengah je. Tapi gatal sangat nak lalu ikut highway, terus jadi 2jam. Ingat boleh sampai cepat la, last-last jem pulak kat Bukit Payung, senyum jelah..tak perlu kata apa-apa =).

Tulang Kaki Mula Tumbuh

Bila dah sampai hospital tu memang agak lewat jugak la, masa tu dah pukul 10 lebih. Tapi orang yang menunggu di bahagian ortopedik masih lagi ramai. Alhamdulillah, hampir 4jam menunggu nama ambe dipanggil, hahaha 4jam kot (pecah rekod terus), ambe siap guling-guling lagi atas kerusi menunggu, nasib baik tak terlelap je. Sekali lagi senyum, tak perlu kata apa-apa =). Okeh kali ni ambe jumpa dengan dokor lain pulak, 3 kali pergi mesti 3 kali jumpa doktor lain. Tapi kali ni jumpa doktor yang friendly la, ada berita baik buat ambe.

Alhamdulillah berita baiknya, tulang dah mula tumbuh dengan baik, tapi still tak bersambung lagi. Lepas tu simen pun dah boleh buang separuh, buang sampai lutut je, sebab sebelum ni simen sampai peha. Bila dah buang simen, lutut ambe memang tak boleh lipat ke belakang, sebab urat dan saraf kecut. Sekarang agak sakit jugak la nak gerakkan, kena buat treatment sendiri dulu bagi lutut tu ok. Next, macam biasa la doktor mesti bagi appoinment yang seterusnya. Tapi sebelum tu doktor bagi ambe MC lagi 2 bulan.....hahaha speechless jap....sekali lagi senyum, tak perlu kata apa-apa =). Next appointment 27 july pulak, bulan ramadhan kot time tu. Takkanlah tahun 2013 nak cuti 1tahun kan, ambe rasa nak pergi mengurut la pulak, mana tahu minggu depan dah boleh jalan dan terus boleh kerja.

Piala FA 2013 | Terengganu VS Kelantan

Dah settle dengan hospital, terkejar-kejar pulak nak balik, sebab nak tengok Keropok Lekor vs Budu. Kalau pergi hospital dengan kawan, confirm dah melencong ke stadium tengok bola =). Di pendekkan cerita dapat jugaklah tengok 2nd half, walaupun Keropok Lekor kalah pada Budu 6-5, ambe tetap puas hati dengan semangat juang para pemain. Ingat Budu boleh menang ke kalau 2 orang pemain Keropok Lekor tak kena kad merah. Pape pun adatlah tu kalah menang kan, ambe nak Budu menang piala FA kali ni hehehehe. Akhir sekali majulah sukan untuk Malaysia, senyum tak perlu kata apa-apa =) Wassalam.


P/s :  Kalau anda ingin tahu lebih banyak pengalaman istimewa ambe tentang patah kaki ni,
 bolehlah klik --->> SINI. Macam-macam tips dan kisah ambe kongsikan.


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

33 comments:

  1. ingatkan apela budu ngn kepok lekor... ahhahaha xD bola rupanya ;) smga cepat smbuh... hahaha.. best r cuti.. kasi rehat je la kaki tu dulu.. baru keje.. ^_^

    ReplyDelete
  2. hahaha..nsib baek fham XD..sy xsuke cuti pnjg2..hu3..sy cpat bosan kalau cuti lama2 :)

    ReplyDelete
  3. Ambe pun senyum jer baca coretan ni...
    Sempat lagi tgok bola tu...teringin sgt nak tendanglah tu :) Ingat pesan...jgn buas sgt! Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  4. mesti senyum juga ni bila keropok lekor kalahkan? hehe.. akak gurau je.. semoga cepat sembuah kaki tu ya..

    ReplyDelete
  5. nasib baiklah kak lea ni cepat pick up..terpinga2 gak tadi baca budu vs keropok lekor?kreatif!!!masa game tu kak lea tengah makan kat luar.makan lak kat kedai budu...hah gegak-gempitalah.sampai pekerja kedai makan tu pun lari tinggalkan dapur adeihhhh...

    wah kak lea doakan semua urusan ska dipermudahkan Allah,ngeri juga kalau bab2 tulang,simen2 ni.ska pun jaga makan minum ye...berpantang utk kebaikan kemudian hari.take it easy,just follow by the flow.banyak pahala ska di sebalik kesakitan ni :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah :) semoga cepat sembuh ... wahhh kepok ganu sedap .nyum nyum hehehe budu tak makan...alamak :) jadi senyum apa jua yang berlaku

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Semoga cepat sembuh :)

    Frust kot keropok lekor tak menang. Menyampah betul ngan budu tu. haha :)

    ReplyDelete
  8. betul tu S K A......cubalah berurut pula....mana tahu lepas nie...boleh lari pula he heee.....moga cepat sembuh ye..!!!!!

    ReplyDelete
  9. dugaan mendatang kena la senyum..tak mahu marah2..nanti bertambah sakit.. (*sakit hati..) haha..

    so alhamdulillah..sakit x kena simen? huhu.. dlu classmate pun ada yg accident..teruk juga..huhu.. lwat kat hospital pun ngeri tgk kaki dia T___T

    btw tahniah la keropok menang.. :)

    keropok ka budu ka dua2 sedap.. lol

    ReplyDelete
  10. ni mesti buas sangat kan?sampai patah2. hehe

    ReplyDelete
  11. kawe budu wei..haha...
    sakit nya kena simen..

    ReplyDelete
  12. senyumlah dik..hihi....kan senyuman itu pemanis wajah...boleh awet muda tu dik...


    kaki dik kenapa oh

    ReplyDelete
  13. salam.. kaki bersimen ke? eksiden ke? mama doakan cepat2 sembuh.. tp cuti lama betul kan.. seronok kan duk umah

    ReplyDelete
  14. tryla berurut pulak..smga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  15. BroBM~ he3..tringin sgt dh ni nk tendang =) in.shaa.Allah, amin..trima ksih byk2

    KakAiza~ he3 sy stress trus ptg 2 kak, amin..trima ksih =)

    KakLea~ he3 mcm2 =) Amin..wokeh, sy ikut..trima ksih bnyak2 kak..

    acik~ Amin..trima ksih =) keropok lekor ganu mmg sdp..dtang la ganu

    Eizz~ Amin..trima kasih =) ha3..2 la..frust jap..

    KakYan~ in.shaa.Allah, nti sy buang dlu simen kat kaki ni..Amin, trima kasih kakyan =)

    nana~ ha3..xmrah pun, sy cool je orgnya =) lnsung xskit, cuma rsa berat skit, budu yg menang, krpok lekor gigit dri sndri je he3

    C.pensik~ patah sbb eksiden, tp sy akan buas kalau boring he3..

    Najihah~ ha3 untung la mng =) xskit pn kena simen.

    CikAkak~ kaki ptah sbb eksiden, in.shaa.Allah snyum sokmo =)

    mamapp~ waakmsalam, yup..Amin..trima kasih =) snrok..tp kalau lama2 jd bosan bila xde bt pape.

    latifah~ In.shaa.Allah..hjat mmg cmtu..amin, trima kasih =).

    ReplyDelete
  16. budu pon budu la.. jnji keropok lekor kekal dihati :)

    btw semoga cepat sembuh taw ^^

    ReplyDelete
  17. Bak sikit cuti tu.kehkehkeh.(sambil tengok calendar.fuhyooo lame tu ) :p

    ReplyDelete
  18. sanagat xsuka bila
    pada awalnya jumpa doktor lain pastu bila ada appointment doktor lain plak. sebab kadang2 lain doktor lain caranya. tapi ini pakar kan mungkin sama kot cara diorang

    kalau kes2 macam ni hana rela p swasta sebb doktor yang sama dan dah tau pasal kita dari a sampai z. senang apa2 perkembangan suma dia tau

    hana xpernah lagi la ada kes2 mcam ni.. hehe tapi itulah yang hana akan buat jika terjadi pada hana

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2lah, tp nk bt camnekn..igt nk tukar je yg swasta punya..tp dah alang2 bt dr awal kt hspital krjaan..truskn jelah..nnti bsing plak org tua hu3..

      Delete
  19. faie~ he3 betol 2..kropok lekor ttp dihati..sdap dimkan cicah budu heeeee =)

    aidaz~ ambil la..he3 pm sy skrg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..macam bisnes online boleh pm mc.kihkih..ok2 ni nak buat payment melalui m2u ke? WAwawawa..cepat sembuh okay :)

      Delete
  20. tu la kan.. kepok lekor kalah tipis je.... tp tetap sokong trg! deno kat org ganu kite... hihi^^

    ReplyDelete
  21. semoga cepat sembuh..senyum selalu

    ReplyDelete
  22. kpok lekor n budu...2 2 ambe suka =)

    ReplyDelete
  23. moga kaki cepat sembuh yer SKA


    senyum x perlu kata apa2 =) =D

    ReplyDelete
  24. insha Allah semuga sihat sepenuhnya nanti..
    akak lansung tak minat bola ni..
    ape bley buat :)

    ReplyDelete
  25. Fais patah betis belah mana? Semoga cepat sembuh ye..husband akak patah betis sblah kiri..amek masa stgah taun bru bleh gna tongkat..pastu da dkt staub bru bleh jalan sket2 tanpa tongkat...alhamdulillah... :) skrg tulang da cntum oke... Kmgkinan cuti sek akhir taun bleh operate buang besi :)

    Psstt..ambe xminat mana bola..ingatkn klate da klate da kalah da..skali last mnute tgk..menang plak..hurm..senyum xperlu kata apa2 :)

    ReplyDelete
  26. omak aih..mc smpai 2 bulan..senyum x perlu kata apa2 ye..=D

    semoga cepat sembuh..dan boleh berlari, bersila, lompat bintang seperti biasa..inshaa Allah..=)

    ReplyDelete
  27. Hosp gov memang lama menunggu, apa pun smoga cepat sembuh ye,
    Selagi boleh senyum, senyum jer..dpt bg sedekah dgn senyuman kita kan..

    ReplyDelete
  28. Deno~ He3..yeahh!! Ganu ttp dihati =)

    Nana~ Amin..trima kasih yup =)

    Hajar~ He3..dua2 sedap..

    SK~ Amin..mekasih =)

    KakTihara~ Amin..he3 trima kasih kak.

    KakLisa~ Amin..mekasih, sy ptah belah kanan, sy pun rsa sthun jgak smbuh kak. He3..xpelah kak..ganu ttp juara bg sy

    Husna~ he3 nak ke?? sy dh sntai kt rmah hmpir 5blan da, amin..mekasih =)

    Teena~ hak r betol2..amin..trima kasih =)

    ReplyDelete
  29. dulu kaki sy pon xleh lipat, masalah saraf. tp skrg dh boleh lipat sbb asyik pergi urut kat mcm2 tempat. Cubalh pegi urut. Insyaallah sembuh. Haha bab kopok lekor gn budu tu kelakar...

    ReplyDelete
  30. Syafakallah ya. Semoga diberi kesembuhaan dari Allah.

    tak menahan, sempat lg tuu balik cecepat nak layan bolaa. Hee

    ReplyDelete
  31. Nur A.Z~ he3, sy da ok, bt sndri je =)

    Nies~ Amin =) trima ksih yup he3..

    ReplyDelete