Fais-SKA

Monday, 13 May 2013

11 Things About SKA

Salam dari SKA buat semua, harap korang sihat selalu =). Entri kali ni nak jawab soalan Cik Dhia kat ambe. Actually tengah bosan gak ni, tak tahu nak update blog pasal ape, last-last kena tag camni ada gak modal nak letak ape dalam blog. Terima kasih la sebab tag ambe, huhuhu harap berpuas hati la dengan jawapan yang diberi =).

Rules???? taknak letak rules leh tak??? Just nak bagi jawapan tuk soalan Cik Dhia & 11 things about me je =)

(11 Things About SKA)

1- Ambe seorang yang simple je & sukakan ketenangan.
2- Boleh panggil Fais. "SKA & Ambe" bukan nama sy, ambe tu sy guna as kata ganti nama buat sy.
3- Seorang pendiam & pemalu jugak kadang-kadang (hahahaha cam poyo je).
4- Suka sangat melancong & berkonvoi.
5- Suka kumpul scale model.
6- Suka membaca fakta & artikel yang berkenan di hati je.
7- Teringin nak pergi Mekah, Madinah & Mesir.
8- Ambe suka sangat dengan seni & sukan permotoran.
9- Rapat dengan ibu berbanding ayah.
10- Teringin nak pergi bercuti 1 family (lama sangat dah tak bercuti sama-sama)
11- Teringin nak pakai Brabus Rocket hehehe. (angan-angan jelah)

(11 Soalan Dhia untuk SKA)

1- Coklat ape yang paling awak minat??
(Coklat eh? Ambe makan semua coklat yang halal & tak pahit. Paling minat Cadbury yang ada kacang.)

2- Paling suka tengok cartoon ape??
(Ambe minat Anime. Sekarang suka layan One Piece. BEST!!)

3- Dah tengok Ironman 3, best tak??
(Tak tengok lagi, minat jugak tengok movie aksi, nanti lah nak suruh mybro download.)

4- Makanan ape yang paling sedap pernah awak makan??
(Makanan yang dimasak oleh ibu saya, hehehe sedap woOoo, nak-nak udang masak lemak cili padi.)

5- Cartoon Despicable Me best tak??
(Tak pernah tengok pun lagi, tak tahu best ke tak =) ambe kurang sikit layan kartun Omputeh.)

6- Nak tengok tak cartoon Despicable Me 2 dengan Dhia??
(Hehehe kalau awak yang berlanja boleh je, tengok ramai-ramai baru best kan, nak tengok kat mana??)

7- Sepanjang awak hidup, awak pernah sekolah di mana??
(Banyak jugak sekolah pernah saya belajar, yang paling tak boleh lupa time belajar kat Ma'Had Tok Guru)

8- Siapa nama-nama orang yang awak sayang??
(Kalau nak listkan memang ramailah. Diringkaskan "Saya sayang orang yang sayangkan saya" =)

9- Pernah tengok Doremon? Komen awak tentang cerita tu.
(Kartun Doremon eh?? hehehe suka jugak layan, lagu dia best!! Kalau boleh ambe nak pintu masa dia tu, senang nak pergi mana-mana. Lau la ada betol-betol kan best huhuhuhu.)

10- Awak rasa kenapa Dhia tag awak??
(Sebab ape eh?? Ni lah soalan paling susah hehehe, maybe sebab kita sama-sama blogger & kawan =)
kan??? kan??? kan???

11- Ape komen awak tentang blog Dhia??
(Blog awak simple, cantik, cepat loading dan awak suka blogwalking =) teruskan berblog keh.)




Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

45 comments:

  1. hoho..panggil Fais?
    okay..
    so why tak list kan sampai 50...huhu..baru syok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup fais je :) nk suruh pggl nm pnuh pnjg sgt, he3..50 skit sgt tu hu3

      Delete
  2. ok. da tau da nk panggil apa. Fais ya. minat seni ? pandai lukis tak ?
    layan jgk one piece tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup :) sy budak seni, mnat sgt, pndai la jugak hu3 tp xsegempak orang laen la..

      Delete
  3. hehehe... suka coklat cadbury gaxx!! :)) masakan ibu mmg xde tandingan :)) penuh ngn kasih syg ^_^

    ReplyDelete
  4. ade lagik satu soklan terselit...minat ska ker???umur brape huh??takut pangkat bro lah...kalau tau umur pandailah nak ejas bahase aku neh...hehhee...ko punye blog x der berat mane pon...all the best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3 tu dh 2soalan bro :) yup ambe mnat sgt dgn ska@jamaica, umur 25..asenya pgkat bro kot..xpe, kte guna ayat2 sntai yg mudah faham je..

      Delete
    2. wakakakaka...kantoi fail matematik akuh neh....wakakakaka...ko bawah akuh!!!yes!!!yes!!!!aku pon minat ska gak!!!tapi,skunk dah kurang band ska...sedey sey!!!huhuhuhuhh!!!!!wokeh!!!!

      Delete
    3. ha3..hak r, band ska pn da kurang, skrg lyan moda moody, best jgk, ska indonesia pn best..bro umur brape???

      Delete
    4. mude lagik!!!baru doploh sembilan...heheheh...skunk layan indie jer...jiwa mudaaa!!!

      Delete
    5. he3 xpe..muda lg uh..janji layan..

      Delete
  5. Muncul balik virus 11soalan ni...dulu2 dah ada. Tp mmg best gak, boleh kenal2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3 yeke??? dulu2 sy xaktif berblogging, hak r best jgak =) layankan jelah hu3

      Delete
  6. haha.. suka anime gak? :D Hana pun suka! hari tu dah kena tag, best gak main ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. anime ni best tgok :) hu3 cam sesi pkenalkn dri je..

      Delete
  7. masakan ibu masakan terbaikkan.. :)
    cuba nyanyi lagu doremon sikit..
    hehehe..

    P/s: trima kaseh info pasal motor tu, mmg sukalah tgk moto tu..walaupun nampak besar cc dia 150 je eh..ingatkan bkuasa tggi. kira bolehlah sy nak bw...dan sy rasa kaki sy smpai bw motor tu..tp kalau motor 250cc tu, sy xpasti..bg sy 150cc pun dah okay..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup terbaek sgt, suara sy garau..xsesuai nyanyi lg doremon :) sama..sy dak club motor..tahu la serba sdikit..prmpn yg lsak sesuai la bawak..tp law kaki xsmpai jgn bawak..bhya hu3

      Delete
  8. salam S K A.......

    S K A.....yang paling akak suka tu....sekolah S K A tu......sama sekolah akak dulu he heee.....

    ReplyDelete
  9. rata2 yg komen, datangnya daripada perempuan. mereka nk merisik ko kot. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3 blogger ni rmai prmpuan..duk cri gak blogger laki, tp xrmai..prmpn ni lebih mesra kot nk komen :) ha3 xde merisik2..dlm dunia blogging ni aku aggap kawan rapat je semua..

      Delete
    2. samala dengan blog aku. ramai blogger perempuan yg singgah utk komen... huhu. lelaki, cikit2 jer ada

      Delete
  10. Blog ni ringan ni. Kalau berat loading pun tu sebab tenet yg down bukan sebab blog berat. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..owhhh ok2..tQ :) line tenet sini la kot xok..sejak 2menjak 3menjak ni berat bebenor ase loading..

      Delete
  11. Blog ringan sangat...boleh dilambung2 hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..da mcm bola plak :) tq bro BM..

      Delete
  12. wsalam dr Dhia,,wc!
    1. blog ringan,.kena tiup angin comfirm,,go~ hehe
    2. Ma'had Tok Guru,? aikk~ Ma'had Tok Guru same err nan bullet no 7 dlm entri ni,.( http://zassdhiey.blogspot.com/2013/04/dunia-sekolah.html )
    3. 10-Q bg komen yg positif,.:) Dhia nak pintu masa Doraemon juge,.x))

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..ringan cam kertas la plak cm2 =) sy kt ma'had ni
      http://minus-ska.blogspot.com/2013/03/releven-lagikah-pondok.html

      most welcome :) jom kite pakat cari doremon he3..

      Delete
  13. Salam !

    bleh mintak tolong x.. like gambar kt bawah ni.. please! tq so much !

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=458144687607714&set=a.444036535685196.1073741829.442947302460786&type=1&ref=nf

    ReplyDelete
  14. Blog SKA ringan :D cadburry yg ada kacang sedap tuu. Lame tak makan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) smalah, da lama xmkan..tp xleh amalkan sllu..rosak gg..

      Delete
  15. Kitee gengg SKA !!!
    Kte punn suka cadbury yang ada kacang. :D
    Best pulakk baca entry niee.. hahha
    Ohh, ye blog SKA nie cepat aee loading nyee..
    X lambat pun :)
    Salam kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu3 =) trima kasih..slam kenal jgak..

      Delete
  16. Doh kite pun suke cadbury hok ade kacang gok.. Masakan ma hok the best la sampai leni.. Tapi kite suke detectif conan.. hahaaa

    ReplyDelete
  17. he3..detectif conan pn best gak..cuma xlyan sgt je :)

    ReplyDelete
  18. wah leka baca komen kat atas smpi tak tau dah nak komen apa he3...boleh terima tak komen ni hahahhaa......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..leh je kakLea..hak3..mcm2 :)

      Delete