Fais-SKA

Monday, 20 May 2013

Final Day - BPL 2012/2013

Salam dari SKA buat semua. Tak kiralah kat mana korang berada, harap sentiasa sihat sejahtera =). Tadi sempat jugak la layan EPL Man.U vs W.Brom, penuh dengan dramatik betul game diorang, last-last seri 5-5 je hahaha. Moral yang ambe dapat time tengok bola tadi, janganlah selesa dengan ape yang korang dah ada, teruskan berusaha, benda tu mungkin sementara, andai leka sikit je, habis la hilang semua.

Wokeh, jum tengok EPL table. Bagi peminat EPL seperti ambe mungkin dah tahu kedudukan terkini kelab kesukaan korang. Kedudukan no.2,3,4 dan 5 boleh tahan jugak, kalau bagi lagi 1 game, confirm berubah la kedudukan tu. So, no.1,2,3 dan 4 dah layak automatik ke UEFA (liga juara-juara Eropah) untuk next season. Untuk pengetahuan korang, ada 90 hari lagi new season 2013/2014.

Bila tengok table ni, banyak jugak la gol United bolos. Takpe, yang penting dah champions =). Ambe nak nasihat sikit la kat sini, bukan nak tunjuk baik, tapi kita ni sama-sama muslim. Tak kira la sefanatik mana pun korang dengan bola sepak atau sewaktu dengannya, jagalah bahasa korang tu. Bahasa ni melambangkan diri anda. Tak payahlah nak sakit hati bila ada orang kutuk team bola yang korang minati, biaq p la kat depa. Nak tahu tak?????? Hehehe, korang tahu tak, bila dah kutuk-kutuk ni, pastu buat sakit hati orang, tak ke dah tambah saham dosa. Diorang main bola dapat duit juta-juta, kita dapat dosa juta-juta. Fikir-fikir la mana yang baik deh. Walaupun ambe minat EPL, tapi tak lupa dengan liga tempatan Malaysia =). Tanah tumpah darahku. Wassalam.


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

20 comments:

  1. salam bro..
    me tak berapa suka dengan bola sebab ada certain peminat fanatik tu haa sebab game nak gaduh2.. terus anti dengan bola..
    laa ni EPL pun me tak tahu apa benda..hoho..harimau malaya tahu.. =='

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam :)
    hahaha, prmpn mmg jrg minat bola, tp dia mgkin minat temankn suami dia yg minat bola depan tv 1hr nati..bdak2 xmtang je nk gduh2 sal bola..
    epl 2 english primier league..he3 dah thu jgn lpe skong

    ReplyDelete
  3. taktau nak komen apa sbb tak minat bola.. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3..sokey :) dah komen pn 2..

      Delete
  4. assalamualaikum,

    bunda singgah jer..tak tau nak komen pe2..bunda tak minat bola...i m sorry..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusslam :) xpe bunda, xsemua minat bola, jap lg sy singgah tratak bunda plak..

      Delete
  5. salam ska ke f@is he3...dua 2 nama tu pun best tau!

    owh ofcemate n bos suka bola.letih layan diorg sorg minta MU..sorg minat chelsea...sorg lagi tu tak silap minat real Madrid.kalau uncle india hantar je paper,berebut tgk bhgn sports.kdg2 kak lea tgh fokus buat kerja diorg ajak borak sekali cehh kak lea minat bola bermusim.time world cup je hehehehe....

    ReplyDelete
  6. Waalaikumusslam..he3 dua2 pn boleh :) tQ2, best nm kakLea lg, hahaha..msti org opis..xpe2 yg pntg kakLea mnt jugak bola 2 wlwpn w.cup :)

    ReplyDelete
  7. minat bola pun bermusim.biasalah org pompuan time tu barulah perasan player tu hensem..player yang ni ada good skill dll.masa tu minat giler kat Iker Casillas lallalalalla.....sampai ofcemate gunting dr paper n tempek atas meja kak lea..sengal lorrrr...mengamuk hubby kak lea kalau dia tau hhahahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lea , kalu bunda pernah tengok pun sesekali, stakat prlawanan dlm negeri je..adalah sorg dua pemain yg bunda knal...tp mulut bunda ni bising bersorak...baik jgn tengok..bingit anak2..

      Delete
    2. iker casillas da tua la kak..hu3..pasni kena tempek gmbar suami la plak :D bru dia xtahu he3..

      Delete
  8. salam S K A....

    akak pun sama macam bonda tak minat bola.....sorry tak pandai nak komen2 pasal bola ye...!!!!!

    ReplyDelete
  9. la...bola dik...hihi..cik akak tak minat bola...tapi minat harimau muda je..hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3 besa la kak..sy minat bola :) ha3..bgus2 sokonglah liga tempatan

      Delete
  10. salam ziarah.
    Chelsea tetap dihatiku biarpun kalah . hehe
    nak tanya la yg S.K.A kata saya ada janji tu janji apa eh? huhu lupa la =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jgk SK :) he3 chelsea yup, sama dgn lulu la ni..he3 bkan jnji, tp kena bg la..

      Delete
  11. Sy minat bola tapi tempatan sahaja. Kalau cakap yg international ni memang blur habis lah. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tmpatan tu la bgus :) yg pntg skong ganu he3

      Delete
  12. #GGMU..hehe
    apapun bola memang terbaek sepanjang zaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. GGMU :) btol2..sukan pling diminati ramai..

      Delete