Fais-SKA

Thursday, 15 August 2013

Freebies : Mata Doodle (Part1)

بسم الله الرحمن الرحيم


Kali ni ambe nak share mata doodle versi unik dengan korang. Ambe tengok sekarang ramai yang kreatif dan suka buat doodle. Boleh la guna mata ni buat sample atau guna kat doodle yang korang buat nanti. Mata doodle kat bawah ni ambe copy dari Google. Asalnya nak buat sample untuk doodle sendiri, tapi mood dah kelaut haha.. Daripada simpan sample banyak-banyak dan tak buat pape, sayang la pula nak delete camtu je, lebih baik kongsi kat blog. Freebies mata ni digabungkan sekali, so..copy jelah semua tu. Untuk memudahkan korang ambe dah tukar format jpg ke png, korang select je mana yang korang nak nanti =). Wassalam..


P/s ~ Ada ke yang nak?? Hehe meriah warna mata doodle ni, dah macam geng akatsuki pulak.


Subhanallah | Alhamdulillah | Lailahaillallah | AllahuAkbar...By f@is S.K.A (^-^)

37 comments:

  1. memang meriah mata doodle ni.. hehe..

    gambar yang atas sekali tu s.k.a nyer photoshop ke? wah 3D version... cantik la..

    ReplyDelete
  2. betul tu..baik kita kongsikan kepada ummum..mana tahu dapat memberi manfaat kat orang lain..:)

    ReplyDelete
  3. wahh mata comel,,, tapi buat doodle memang acik tak geti

    ReplyDelete
  4. Mata mata...eloklah dikongsi kpd mereka yg berminat...:)
    Ambe belum lagi pandai nak buat doodle ni.

    ReplyDelete
  5. wah tu dia....mai dah he3...alah kak lea nak mata doodle yang fais lukis sendiri ngeee...

    boleh jugak kak lea save kot saja2 nak lukis untuk apa2 entri.tqvm fais...

    ReplyDelete
  6. comel sesangat..akak nak ye fais..tq..

    ReplyDelete
  7. pandainya wat doodle hehe cantik2 mata tu ^^

    ReplyDelete
  8. Salam.

    Baru part 1 ni fais,hahaha. Banyak ke ngumpulnya.

    Try la buat satu doodle fais..lukis bhgn muka je pun takpa,ekeke.
    Cam akak..memang tak minat doodle..dodol akak minat la :D

    ReplyDelete
  9. Wahh abang fais pandai lukis mata doodle macam ni ? Cayaaa la bang. :D

    ReplyDelete
  10. ramai yang pandai buat doodles bunda tengok...tangan kreatif ..

    ReplyDelete
  11. wah..kiutnye mata doodle tu
    terer melukis
    ske tengok mata biru tu
    ala2 di dasar laut

    ReplyDelete
  12. perghh.. banyak.. nanti nak try la.. tolong tiup sikit angin rajin kat zizie.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. aku x pandai bwat doodle neh,tapi,suke tengok hasil doodle yang orang bwat...cantekkk!!!hehehehe.....n'way bagus gak share kat orang yang mungkin berminat...hehehehe...pandai ko tukar format...ajorlah...hehehehe...

    ReplyDelete
  14. Wow..lawa mata.. tapi bab2 kreatif buat doodle tak reti laa..
    bro buat satu leh...acececeh

    ReplyDelete
  15. wah cantik! boleh cuba juga^^

    ReplyDelete
  16. ckj~ he3..xdelah =) tu sy edit je..

    Fizi~ yup btol 2 boh =) bt amal skit ho3

    Yaya~ =) yup hensem g2..

    Achik~ he3..xnk try bt ke??

    B.BM~ xpe..boleh try bt 1hr nnti =)

    k.Lea~ wc =) he3..sy xrajin la nk bt semua 2..ngeeee..mood cpt kelaut

    ihza~ =)

    Ana~ =)

    K.Kathy~ Amik la kak =) wc..

    Nadya~ xpndai pn..hu3 =)

    K.Lana~ Wkmslam ha3 asenya smpai part10 kot :D he3 nnti mood ke darat sy bt..

    c.c~ mata 2 copy n edit jelah dik =)

    bunda~ yup..betol tu bunda =) kreatif diorg neh

    Yumida~ semua cute.. =)

    b.Pheonix~ he3 samalah kite :D nk ajar xpndai sgt..tp byak bljar kt utube..

    Am~ Ha3..Minta kt Deno..dia pndai bt =)

    Deno~ Boleh je Deno =)


    ReplyDelete
  17. wahhh banyak ngat mata ni tak tau nak pilih mana hehe. Thanks ska :)

    ReplyDelete
  18. comel..suka yg hijau biru tu :>

    ReplyDelete
  19. cm ner wat mende nie..nk belajar la...

    ReplyDelete
  20. lawa laaa . . dah lama cari . . thnxx 4 sharing :D

    ReplyDelete
  21. lawanyeeeee..tak reti pun buat doodle ni, tp suke tgok hasil org :) buatkan 1 tuk kita bole???? :)

    ReplyDelete
  22. cun!!! perghh,,kreatifnya.. >.<

    ReplyDelete
  23. fulamak...terbaik lah dik... boleh lah buatkan mama satu.. tapi janganlah mata merah.. takut mama..

    ReplyDelete
  24. haishh.. tak pandai nak berdoodle.. tomato bukan orang seni :D

    ReplyDelete
  25. Saya memang tak pandai nak buat doodle ni. Tapi bila tengok hasil yang orang buat memang cantik dan tertarik.

    ReplyDelete
  26. Jap, apa beza antara jpg & png???

    ReplyDelete
    Replies
    1. png ni kita boleh invisible background :) sng nk edit..

      Delete
  27. kanan...no 2 mata hijau...paling cantik! aiyoohh nasib x pandai buat doodle...sobs2

    ReplyDelete
  28. Kita xreti bab2 doodle ni, hehe

    ReplyDelete
  29. fais bla nak buat doodle utk akak?hehe

    ReplyDelete
  30. Wah banyak mata nie dik...tapi cik akak tak reti buat doodle..hihi

    ReplyDelete
  31. banyaknya pilihan mata.. sayangnya akak tak pandai buat doodle..

    ReplyDelete